05 februari 2023

Terugblik STO LIVE: “Energietransitie en duurzaamheid”

Energietransitie en duurzaamheid in STO

Op woensdag 1 februari 2023 vond STO live over duurzaamheid en energietransitie plaats in de prachtige Hubertushal in Nijmegen. Hierin vertelden Sofie Eisenburger, Michael Groot Nuelend en Wouter van der Werff van STO Rijk van Nijmegen hoe zij hun duurzaamheidsonderwijs inrichten met onder andere een oriëntatieroute, waar leerlingen uit de onderbouw kennismaken met duurzaamheid. Waterstof, elektrische voertuigen, circulair bouwen, al deze onderwerpen en meer kwamen aan de orde in het webinar. Ook is er ingegaan op de bovenschoolse keuzevakken Elektrische Voertuigen en Duurzame Energie, waar kinderen bijvoorbeeld mogen knutselen aan elektrische karts en ze in een houten geraamte van een huis mogen klussen aan de elektriciteitsvoorziening van het huis.

In de regio Techniekpact West-Friesland is er gekozen voor andere activiteiten rondom duurzaamheid. Hierover vertelden Gerben Hillebrand Bakker en Wout de Ruijter.  Zo worden er masterclasses georganiseerd voor onder meer docenten rondom relevante duurzaamheidsonderwerpen. De input die ze daar krijgen kunnen ze direct in hun lessen verwerken. Ook is er verteld over de ERA Challenge, waar leerlingen werken aan hun eigen elektrisch kart waarmee wordt geracet tegen andere scholen.

Wat bij iedereen naar voren kwam is dat leerlingen erg enthousiast zijn over deze praktische invullingen van duurzaamheidsonderwijs, waar ze zelf kunnen werken aan duurzame toepassingen!

 • Aanwezigen

  • Sofie Eisenburger, STO Rijk van Nijmegen
  • Michael Groot Nuelend, STO Rijk van Nijmegen
  • Wouter van der Werff, STO Rijk van Nijmegen
  • Gerben Hillebrand Bakker, Techniekpact West-Friesland
  • Wout de Ruijter, Techniekpact West-Friesland
 • Terugkijken webinars STO LIVE

  Een webinar in de serie STO LIVE gemist? U kunt ze allemaal nog terugkijken.

 • Volgen webinars STO LIVE

  Geïnteresseerd in komende webinars? Kijk dan in de agenda. U kunt zich al aanmelden.