Regio Rijk van Nijmegen

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Echt vet om in een zelfgebouwde zeepkist te rijden

Eigenlijk zouden ze meedoen aan de Racecar Challenge middenin Groesbeek, maar corona gooide roet in het eten.

06 juli 2021

Circulair klaslokaal op tournee

Circulair bouwen. Het kan. Dat laat het gelijknamige project van Sterk Techniekonderwijs in de regio zien.

26 april 2021

Elektrotechniek: je ziet meteen resultaat

Sterk Techniek Onderwijs (STO) Nijmegen stimuleert de samenwerking tussen scholen en bedrijven.

02 april 2021

Regio Rijk van Nijmegen

Op 1 januari 2020 is Sterk Techniek onderwijs in de regio Rijk van Nijmegen van start gegaan. Vijf werkgroepen Sterk Techniek, te weten PIE, BWI, M&T, D&P en LOB hebben in de periode januari tot en maart met het bedrijfsleven de regionale arbeidsmarktontwikkelingen, trends, dilemma’s en succesvolle aanpakken in de regio onderzocht. Meer informatie over Regio Rijk van Nijmegen vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

De flyer van regio Rijk van Nijmegen

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Rondreizend Circulair Klaslokaal van de regio Rijk van Nijmegen is ook genomineerd.

Inzending Rijk van Nijmegen

 • Rondreizend Circulair Klaslokaal - Regio Rijk van Nijmegen

  Binnen het programma ‘Circulair bouwen, Rondreizend Klaslokaal’ maken leerlingen van het vmbo en mbo door middel van ‘levensecht leren’ kennis met circulariteit, duurzaamheid en materialen en technieken binnen de circulaire bouw. In dit programma gaan we op reis. Het rondreizend circulair klaslokaal wordt in een bouwpakket afgeleverd bij scholen in de regio. De scholieren gaan ter plekke actief aan de slag en bouwen zelf het circulaire klaslokaal, naar concept van een samenwerkingspartner van ons. Vervolgens krijgen zij in dit lokaal les over duurzaamheid en circulariteit.
  We zijn trots op deze aanpak waarbij we leerlingen opleiden in circulaire bouwtechnieken en bewust maken van duurzaamheid en circulariteit. Het rondreizende element maakt dat alle scholen uit onze regio het klaslokaal op het schoolplein kunnen opbouwen. Het programma is tevens een good practice van hoe onderwijs en bedrijven samen werken. Zo helpen de bedrijven in dit programma mee door de biobased materialen beschikbaar te stellen, bouwtekeningen te maken en veel manuren te steken in de uitwerking van het plan en begeleiding van onze leerlingen.
  Duurzaamheid en circulariteit is de toekomst, om de landelijke duurzaamheidsdoelstellingen van 2050 te halen, is het noodzakelijk dat we onze jongeren hier op jonge leeftijd al bewust van maken.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Marc Frencken, projectcoördinator vanuit Het Rijks VMBO.

  Meer lezen


  Meer lezen over Circulair Bouwen

Digitale nieuwsbrief

De regio Rijk van Nijmegen heeft een eigen nieuwsbrief.

Inschrijven via mail