Veelgestelde vragen

Image

FAQ

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen over Sterk Techniekonderwijs. Deze vragen worden regelmatig aangevuld.

Zoek uw vraag naar keuze

Laden...
Er zijn geen veelgestelde vragen die voldoen aan de ingestelde filters.
Selecteer een filter

Meest recente vragen

 • moeten we in onze begroting omgaan met BTW?

  Ook voor dit thema geldt: Bespreek dit voor het indienen van de aanvraag met uw controller en accountant!
  In beginsel zijn onderwijsactiviteiten vrijgesteld van BTW. Het is dus verstandig om de begroting zoveel mogelijk zonder btw op te stellen en derhalve zo veel mogelijk weg te blijven van de BTW- discussie (in dit geval dus ook niet praten over incl. of excl. BTW). Het is daarbij niet verstandig om onderling tussen de partners facturen voor werkzaamheden te versturen. Het enige waarbij de scholen niet ontkomen aan het betalen van BTW is bij het inkopen van diensten, of aanschaffen van materialen.

 • We hebben bij de vooraanmelding samenwerkingsovereenkomsten meegestuurd, moeten we die opnieuw insturen bij de subsidieaanvraag?

  De samenwerkingsovereenkomst die meegestuurd wordt met de subsidieaanvraag moet een actueel overzicht zijn van alle aangesloten partners. Bij de vooraanmelding is een intentieverklaring gevoegd waarbij de partners de intentie hebben uitgesproken om te gaan samenwerken. Dit is dus iets anders!
  Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst committeren de partners zich aan het plan (en begroting) en worden de afspraken voor de komende vier jaar definitief vastgelegd.

 • Onze samenwerkingspartners zijn andere dan bij de vooraanmelding mag dat?

  Ja, dat mag, maar de penvoerder heeft de plicht veranderingen te melden.
  De vooraanmelding was bedoeld om de regio’s helder te krijgen maar de definitieve samenstelling van de regio komt bij de aanvraag.
  Het kan zijn dat een partij zich terugtrekt omdat men bijvoorbeeld niet tot de gewenste afspraken komt. De subsidie voor Sterk Techniekonderwijs wordt aan regio’s toegekend op basis van het beoordelingskader in de regeling. Op het moment dat een partner zich terugtrekt uit het samenwerkingsverband kan het gebeuren dat de regio niet meer voldoet aan de voorwaarden/criteria. Als de vereiste twee scholen met beroepsgericht technisch vmbo en één mbo, voor een techniekregio wegvalt is dit een wijziging van de aanvraag!
  Het wegvallen van vmbo-school betekent kan betekenen dat het maximum subsidiebedrag voor de regio lager uitvalt (lager aantal techniekleerlingen). Dit zal gevolgen hebben voor de subsidie. De penvoerder van de regio heeft een meldingsplicht. In het slechtste geval wordt de subsidie lager vastgesteld of ingetrokken.

 • 10% co-financiering door het bedrijfsleven, wat houdt dat in?

  Bij het realiseren van de plannen wordt 10% co-financiering van het bedrijfsleven gevraagd. Dat kan in de vorm van geld, maar ook in natura door het beschikbaar stellen van machines, materialen/apparatuur, mensen, het verzorgen van gastlessen, het begeleiden van stagiaires, enz.
  In de begroting die bij de plannen ingediend moet worden moet de inzet in natura van het bedrijfsleven gekapitaliseerd worden.

 • Is het geld dat we na 2024 ontvangen geoormerkt?

  Het antwoord op deze vraag kan nog niet precies gegeven worden. Op dit moment (juli 2018) is dat nog niet bekend, dat moet nog uitgewerkt worden en is afhankelijk van het verloop van de periode van 2020 tot 2023. De middelen zijn wel structureel.

Staat uw vraag er toch niet bij? Stel dan uw vraag door het invullen van onderstaand formulier.

Contactformulier