TechniekPact West-Friesland

In de agenda

Meer evenementen

PET West-Friesland (west)

Het promotie-evenement techniek (PET) is een prachtige gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin.

18 november 2021

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Techniekkit prikkelt basisonderwijs voor techniek

De invloed van techniek neemt toe en kom je in elk beroep tegen.

22 juni 2021

Greenpower ERA Cup

Poleposition voor Martinuscollege.

19 april 2021

Het Pact komt naar je toe deze winter

Nu het voor de basisscholen lastig is de Labs te bezoeken gaan de opdrachten naar de scholen toe.

15 februari 2021

TechniekPact West-Friesland

Scholen, bedrijven, brancheorganisaties en gemeenten hebben zich in West-Friesland verenigd in TechniekPact West-Friesland. Drie doelstellingen moeten de aansluiting tussen techniekonderwijs en de arbeidsmarkt verbeteren en versterken. Meer informatie over TechniekPact West-Friesland vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlab d’Ampte geopend in aanwezigheid van André Kuipers

Onder grote belangstelling is op woensdag 8 januari 2020 het Techlab op Tabor College locatie d’Ampte geopend. Het Techlab heeft als doel om jonge kinderen al vroeg te interesseren voor techniek. André Kuipers was bij de opening aanwezig. Hij benadrukt het belang. “We moeten laten zien hoe leuk wetenschap en techniek is en wat je er allemaal mee kunt doen – ook aan meisjes die dat heel goed zouden kunnen.”

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Martinus Challenge Zorg en Techniek van de regio TechniekPact West-Friesland is ook genomineerd.

Inzending regio TechniekPact West-Friesland

 • Martinus Challenge Zorg en Techniek - Regio TechniekPact West-Friesland

  Bij deze challenge wordt er buiten de hokjes gedacht voor wat betreft onderwijs en techniek. Soms ook letterlijk. Speciaal geselecteerde tweedejaars VMBO scholieren buigen zich over innovatieve technische oplossingen voor de zorg. Hiervoor werken zij in teamverband waarin er ook specifieke rollen zijn op vlakken als communicatie, tijdmanagement en voorzitterschap. Aan de hand van bestaande vraagstukken van zorgpartner Omring wordt er gewerkt aan oplossingen in Corona tijd. Hierbij worden zij ondersteund door kennispartner Vitasys. Naast de klassenstructuur wordt ook het leslokaal als plaats van handeling losgelaten. In zelf van PVC gefabriceerde iglo’s wordt er gewerkt aan technische oplossingen op het vlak van zorg, eenzaamheid, informatie en verbinding. Om de producten te toetsen met de doelgroep kan er worden ingebeld met bewoners van diverse zorgcentra. Een mooi voorbeeld van vernieuwend en innovatief technisch onderwijs.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Sjaak Jongkind, deelprojectleider STO Techniekpact Westfriesland.

  ”Mijn ambitie is om techniekonderwijs zo breed en zo divers mogelijk te promoten. Met deze activiteit wilde wij techniek/technologie voor Zorg en Welzijn onder de aandacht brengen.”

  Meer lezen