Handige en behulpzame formats en documenten die scholen kunnen helpen om het gesprek te voeren in de regio.
Van 1 tot en met 31 maart 2019 kan subsidie worden aangevraagd voor de uitvoering van plannen voor goed, actueel en innovatief techniekonderwijs. Deze aanvraag wordt gedaan door een penvoerder die optreedt namens een regio. Een regio bestaat tenminste uit twee vmbo-scholen, één mbo-instelling, bedrijven en/of lokale overheden. Verplicht onderdeel van de aanvraag zijn een regiovisie, een activiteitenplan en een begroting. Gebruik hiervoor de formats.
Voor uw hernieuwde aanvraag voor de regeling Sterk techniekonderwijs kunt u het format addendum Sterk Techniekonderwijs gebruiken.
Nuttige en toepasbare tips die u kunt gebruiken bij het maken van de plannen voor Sterk Techniekonderwijs. Deze tips zijn opgetekend tijdens de verdiepingsbijeenkomst subsidieaanvraag STO op 10 december 2018.
Een geanonimiseerd voorbeeld van afspraken die in een regio gemaakt zijn tussen alle vmbo-scholen in de regio.
Ook ISK-leerlingen kunnen deelnemen aan STO-activiteiten. Scholen met een afdeling ISK hebben echter geen ‘recht’ op een deel van de subsidie. Een STO-regio kan besluiten een plan van een ISK-afdeling financieel te ondersteunen, maar dit is een besluit van de regio op basis van een plan. ISK-scholen met plannen rond techniek wordt geadviseerd contact op te nemen met de programmaleider STO in de regio van de school en samen te bespreken wat er mogelijk is.
Nee, dat kan niet, techniekregio’s kunnen niet meer wisselen naar techniekluw.
Nee, het budget dat overblijft uit de fase 2020-2024 moet terugbetaald worden aan OCW. Uit de verantwoording over deze fase blijkt hoe groot dit budget is.
De formats die bestaan uit ‘invulformulieren’ moeten gevolgd worden. Aan het format voor de begroting hoeft u zich niet te houden, maar wij adviseren u dat wel te doen. Voor DUS-I is het makkelijker een begroting te beoordelen in een format dat bekend is, dan in een door de regio ontwikkeld format.
Waar in het format voor de begroting ‘doelstellingen’ staat, kan ook gelezen worden ‘activiteiten’, ‘programmalijnen’ of een andere indeling die de regio gebruikt.
Nee, het budget dat overblijft uit de fase 2020-2024 moet terugbetaald worden aan OCW. Uit de verantwoording over deze fase blijkt hoe groot dit budget is.
De subsidieaanvraag kan worden ingediend tussen 1 september 2024 9.00 uur en 1 oktober 2024 16.00 uur. Onderdeel van de subsidieaanvraag is een regiovisie, een ondertekende samenwerkingsovereenkomst en een activiteitenplan en begroting op hoofdlijnen voor de periode 2025-2028. Er wordt dus voor vier jaren begroot. Op uiterlijk 15 april 2025 kunnen regio’s een verdere uitwerking sturen van de activiteiten die in de periode van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026 worden verricht, inclusief uitgewerkte begroting.
Ja, de transitiefase waarin we nu zitten, wordt verlengd tot eind 2024. In die fase mogen activiteiten en het bijbehorende budget tot en met 31 december 2024 uitgevoerd en uitgegeven worden. Regio’s krijgen voor het jaar 2024 nieuwe subsidie ter hoogte van een kwart van het totale STO-budget dat ze de afgelopen jaren hebben ontvangen.
Ja dat mag. Er mag niet twee keer voor eenzelfde activiteit subsidie gevraagd worden (DUS-I gaat na of dat het geval is), maar activiteiten die al worden gesubsidieerd, mogen wel worden aangevuld. Beschrijf goed voor welke activiteit welke subsidie ontvangen wordt en voor welke aanvulling in het kader van Sterk techniekonderwijs subsidie gevraagd wordt.
Ja, dit is te vinden op https://regionaalinvesteringsfondsmbo.e-formulier.nl/landkaart/ en http://netwerk.wijzijnkatapult.nl/.