Beleidsstukken die relevant zijn voor het programma Sterk Techniekonderwijs.
Waar moeten scholen zich wettelijk voor verantwoorden? Wat is de ruimte die er binnen de regels bestaat?
Taak, opdracht en samenstelling van de adviescommissie.
Digitale kaart met een overzicht van alle regio’s.
Regioportretten gemaakt in een landkaart met daarin regiospecifieke gegevens.
In deze tool vindt u de leerlingenaantallen per vestiging.
Op deze pagina vindt u facts & figures van alle arbeidsmarktregio’s.
Voor regio’s is kosteloos ondersteuning beschikbaar om te helpen bij het maken en het realiseren van de plannen.
Overzicht van ondersteuners.
Hoe doen anderen het? Inspirerende voorbeelden en bruikbare handvatten uit de praktijk.
Hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan.
Bekijk alle webinaropnames in de serie STO LIVE.
Nieuws over het project Sterk Techniekonderwijs.
Interessant nieuws uit de 74 regio´s.
Agenda met bijeenkomsten over het project Sterk Techniekonderwijs.
Georganiseerde bijeenkomsten in de 74 regio´s.
Activiteiten van het project Sterk techniekonderwijs.
Een voortgangsrapportage is geen verantwoording. In de voortgangsrapportage geven regio’s aan wat de stand van zaken is met betrekking tot Sterk Techniekonderwijs in de regio en wat de plannen zijn voor de komende periode. Dat doen ze aan de hand van een format. Het voorbeeld kunt u downloaden.
Format voortgangsrapportage STO (Pdf)
In september 2020 werd er een Webinar georganiseerd over de voortgangsrapportage. Tijdens het webinar was er ook aandacht voor het melden van wijzigingen en ‘corona’. Vooral de vraag: wat moet je doen als activiteiten door corona geen doorgang kunnen vinden’ houdt veel regio’s bezig.
Op basis van het Webinar zijn de veelgestelde vragen bijgewerkt. Nieuwe filters op onderwerp zijn ‘corona’, ‘melden van wijzigingen’ en ‘voortgangsrapportage’.
Er kunnen maximaal drie bijlagen meegestuurd worden.
Nee, alle regio’s hebben een beschikking gekregen voor de periode 2025-2028 op voorwaarde dat ze voldoen aan de eisen, zoals het indienen van uitgewerkte plannen 2025-2026 en 2027-2028. De regio kan vanaf 1 januari 2025 verder met STO-activiteiten. U hoeft niet te wachten op goedkeuring op het uitgewerkte plan, zolang de uitvoering in lijn is met het door de regio ingediende plan.
In theorie is het mogelijk dat een uitgewerkt plan afgekeurd wordt c.q. dat de regio een herstelopdracht krijgt, terwijl het plan op hoofdlijnen goedgekeurd is. Het beoordelingskader dat langs beide plannen wordt gelegd is verschillend. Het plan op hoofdlijnen is beoordeeld op basis van beoordelingskader 1. Het uitgewerkte plan wordt beoordeeld op basis van beoordelingskader 2. Ook gedetailleerde plannen op hoofdlijnen zijn langs beoordelingskader 1 gelegd en kunnen dus niet voldoen aan de eisen die staan in beoordelingskader 2. Zo kan het dus voorkomen dat een plan op hoofdlijnen is goedgekeurd en het(zelfde) uitgewerkte plan 2025-2026 een herstelopdracht krijgt.
De onafhankelijke adviescommissie adviseert het ministerie van OCW over de uitwerking van het activiteitenplan dat op 15 april 2025 ingediend moet worden. De uitwerking van het activiteitenplan wordt beoordeeld aan de hand van het beoordelingskader. De commissie geeft een positief advies als de uitwerking voldoet aan de criteria uit het beoordelingskader.
Als de adviescommissie een negatief advies geeft over de uitwerking van het activiteitenplan kan de penvoerder binnen 30 dagen na het ontvangen van het advies een gewijzigde uitwerking van het activiteitenplan indienen. Wordt er na deze gewijzigde uitwerking opnieuw negatief beoordeeld, dan kunnen er consequenties verbonden zijn aan de beoordeling.
Als de factuur voor 31 december 2024 is ingediend dan drukt die op 2024, is de factuur later ingediend, dan drukt die op 2025.
Er staat een team van ondersteuners klaar met verschillende expertises.
Bekijk de leerlingen per vestiging, leerlingstromen en arbeidsmarktinformatie.