30 augustus 2019

Workshops vernieuwde Bèta&TechMentality-model voor STO-regio’s

Interesse in techniek gestegen

In juni is het vernieuwde Bèta&TechMentality-model met het achterliggende onderzoek gepubliceerd door Platform Talent voor Technologie. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren vaker een toekomst voor zichzelf zien weggelegd in de techniek. De interesse in een exact of technisch beroep is gestegen; van 36% in 2011 naar 52% in 2019. Het segmentatiemodel geeft het onderwijs en het bedrijfsleven een nieuwe kijk op jongeren.

50 workshops voor STO-regio’s

De kennis en inzichten uit het nieuwe Bèta&TechMentality-model en het onderzoek onder ruim 1500 leerlingen in po en vo willen we graag delen met de STO-regio’s door workshops aan te bieden. In de workshop maakt u kennis met waarden en drijfveren van jongeren ten aanzien van technologie. U ontdekt dat er veel verschillende manieren zijn om deze jongeren voor techniek te winnen. Met deze inzichten gaat u vervolgens aan de slag met mogelijke toepassingen voor uw dagelijkse praktijk. Er zijn in totaal 50 workshops beschikbaar voor STO-regio’s.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een workshop door een e-mail te sturen naar betatechmentality@ptvt.nl. Hierin graag het regionummer vermelden.