Beleidsstukken die relevant zijn voor het programma Sterk Techniekonderwijs.
Samenstelling commissie en meer informatie over de leden.
Digitale kaart met een overzicht van alle regio´s.
Regioportretten gemaakt in een landkaart met daarin regiospecifieke gegevens.
In deze tool vindt u de precieze leerlingenaantallen per vestiging.
Op deze pagina vindt u facts & figures van alle arbeidsmarktregio’s.
Voor regio’s is kosteloos ondersteuning beschikbaar om te helpen bij het maken en het realiseren van de plannen.
Overzicht van ondersteuners/coaches.
Hoe doen anderen het? Inspirerende voorbeelden en bruikbare handvatten uit de praktijk.
Hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan.
Bekijk alle webinaropnames in de serie STO LIVE.
Nieuws over het project Sterk Techniekonderwijs.
Interessant nieuws uit de 78 regio´s.
Agenda met bijeenkomsten over het project Sterk Techniekonderwijs.
Georganiseerde bijeenkomsten in de 78 regio´s.
Activiteiten van het project Sterk techniekonderwijs.
Aan het begin van het schooljaar worden er binnen de STO-regio’s veel activiteiten gepland om jongeren te interesseren voor een technische loopbaan. Alle jongeren zijn te interesseren voor techniek en technologie, als er maar aangesloten wordt op hun waarden en drijfveren. Maar hoe weet u of úw geplande activiteiten wel op de drijfveren van alle jongeren aansluiten? Zijn er misschien groepen jongeren die nog beter kunnen worden aangesproken? Om hier meer inzicht in te krijgen is het Bèta&TechMentality-model ontwikkeld.
In de nieuwsbrief van begin juni hebben we u al verteld over de Bèta&TechMentality-scan. De scan is een mooie kennismaking met het model en de vijf verschillende bètatypes. Daarbij geeft de scan een indicatie van hoe goed uw huidige activiteiten al aansluiten bij de drijfveren van de verschillende bètatypes.
Er is nu ook een werkboek waarmee u en uw regio of school praktisch aan de slag kunnen met het Bèta&TechMentality-model. Dit werkboek gidst u in vier stappen door gesprekken waarmee u het Bèta&TechMentality-model in de vingers krijgt én concreet toe kan passen in uw activiteiten. Daarbij krijgt u de nodige tips & tricks over hoe u effectief samenwerkt en alle verschillende typen jongeren aanspreekt. Zo zorgen we ervoor dat meer jongeren kiezen voor techniek en technologie.
Zowel de scan als het werkboek zijn kosteloos te gebruiken.
Vraag het werkboek aanWat is er nodig voor jongeren in het voortgezet onderwijs om een goede profiel– en studiekeuze te maken? Simpel: zij moeten weten wat de mogelijkheden zijn en wat er bij hen past. Dat is eenvoudig gezegd, maar in de praktijk blijkt het lastig om een goed beeld hiervan te vormen. Het idee dat jongeren hebben over techniek en technologie is bijvoorbeeld vaak beperkt. Jet-Net & TechNet ontwikkelde daarom twee testen: de Tech-type test en de 7 werelden test. Deze korte testen zijn verwerkt in twee lessen. Fijn als dit leerlingen helpt om bewustere toekomstkeuzes kunnen maken. Voor docenten en LOB-coördinatoren is het een handig instrument om hun lessen en activiteiten beter af te kunnen stemmen op de interesses van de leerlingen.
Er staat een team van ondersteuners klaar met verschillende expertises.
Bekijk de leerlingen per vestiging, leerlingstromen en arbeidsmarktinformatie.