02 november 2018

Vooraanmelding regio’s

88 regio’s melden zich aan voor regeling Sterk Techniekonderwijs

Afgelopen woensdag (31 oktober) was de deadline van de vooraanmelding. In totaal hebben 88 regio’s zich aangemeld voor de regeling Sterk Techniekonderwijs. Dat betekent dat er in een flink aantal regio’s in Nederland hard gewerkt gaat worden aan plannen om techniekonderwijs te behouden en te bevorderen.

Het ondersteuningsteam van Sterk Techniekonderwijs gaat nu aan de slag om visueel te maken welke regio’s zijn aangemeld. De vooraanmeldingen worden verwerkt op de kaart van Nederland. Dit overzicht is binnenkort te vinden op de website.

Uit de kaart zal tevens blijken welke scholen nog niet meedoen en waar dus actie nodig is. Met scholen/regio’s die in de vooraanmelding hebben aangegeven dat ze graag ondersteuning willen wordt binnenkort contact opgenomen.

Hoogeveense ondernemers tekenen Intentieverklaring Sterk Techniekonderwijs

Een sterk vmbo draagt bij aan de doorstroom via het middelbaar beroepsonderwijs naar de arbeidsmarkt. In Hoogeveen wordt hiervoor samengewerkt met vmbo-scholen Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos, het MBO Alfa-college, Stichting PIT en de Stichting Vrienden van Techniek.