28 juni 2020

Regio’s zijn in beeld

Regio-sites spelen een belangrijke rol binnen en tussen regio’s

Sinds januari is het voor regio’s mogelijk een eigen regio-site in te richten op de site Sterk Techniekonderwijs. Bijna alle regio’s maken intussen van deze mogelijkheid gebruik. In de peiling die afgelopen tijd op de website stond gaf 62% van de respondenten aan de regiosite vooral te bezoeken om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de eigen regio, 43% gebruikt regiosites om te zien waar andere regio’s mee bezig zijn en daar inspiratie op te doen.

Regio-sites spelen een belangrijk rol binnen en tussen regio’s. Komend schooljaar gaan we, samen met u, onze uiterste best doen die rol ook waar te maken door regelmatig nieuwe content te plaatsen en elkaar in en buiten de regio te inspireren tot Sterk Techniekonderwijs.

Uw content kunt u plaatsen door deze te sturen naar regio@sterktechniekonderwijs.nl.

 

Alle regio's
Regio het Gooi

Mavoleerlingen ontwerpen duurzame fietsenstalling

Op 14 december 2023 wordt op College de Brink in Laren bekendgemaakt wie de challenge Sunny Bike Storage heeft gewonnen.

Regio West-Brabant Midden

West-Brabant Midden brengt balans tussen inhoud en gedrag

Om de programmadoelen daadwerkelijk te behalen is er meer nodig dan alleen goede onderwijsinhoud. Sterk Techniekonderwijs regio West-Brabant Midden (Techniektalenten) besteedt daarom naast de implementatie van de ontwikkelde activiteiten en onderwijs, veel aandacht aan de voorwaarden die nodig zijn om succesvol te veranderen.

Regio Apeldoorn e.o

NewTechFestival Apeldoorn: Techniek in de Spotlight

Van 9 oktober tot en met 4 november 2023 bracht het NewTechFestival techniek in beeld, met een reeks boeiende evenementen die Apeldoorn en omstreken lieten zien dat techniek de toekomst is.

Regio Apeldoorn e.o

Interview met Sander Poll

Wil jij als leerling ontdekken hoe jouw favoriete frietjes worden gemaakt? Binnen dit project ontdekken leerlingen het technische proces van aardappel tot frietje.

Regio Zuid-Friesland

Doe mee aan de knikkerbaan challenge ‘Over de Steiger’!

Leerlingen uit onderbouw vmbo-havo in heel Friesland kunnen zich nu opgeven voor de challenge en gaan de komende maanden druk bezig met het ontwerpen en bouwen van een knikkerbaan.

Regio Kop van Noord-Holland

Sterk Techniekonderwijs Kop van Noord-Holland kiest voor energie

Met de continuering van de regeling van Sterk Techniekonderwijs maakt regio Kop van Noord-Holland een doorstart.

Sterk Techniekonderwijs Zeeland

Extra techniekprofiel (BWI) aangevraagd bij het ministerie OCW

Het Scheldemond College, Nehalennia SSG en Christelijke Scholengemeenschap Walcheren hebben samen met STOZeeland Walcheren de licentie voor het techniekprofiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) aangevraagd.

Sterk Techniekonderwijs Zeeland

Beroepenorientatie Techniek Zeeland (BTZ 2023)

Afgelopen week heeft de Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland (BTZ) weer plaatsgevonden.

Sterk Techniekonderwijs Zeeland

Nieuw technologielokaal voor leerlingen van CSW van de Perre

Leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Walcheren van de Perre krijgen vanaf dit schooljaar techniekles in een hypermodern lokaal.