18 juni 2021

Regio-overstijgend project met drones

Dronerace in Oss

Op woensdag 9 juni 2021 streden leerlingen vanuit verschillende vmbo-scholen in het land tegen elkaar tijdens een race wedstrijd met drones bij de Talentencampus in Oss. Leerlingen van Het Hooghuis locatie Stadion Oss, Varendonck College Someren, CT Stork College Hengelo en CSG Reggesteyn Nijverdal streden tegen elkaar. Het Hooghuis uit Oss won de wedstrijd.

Een initiatief dat tot stand kwam met ondersteuning van de organisatie Drone Class. Deze organisatie heeft inmiddels ruim 1300 vmbo-leerlingen van 26 verschillende scholen uit het land kennis laten maken met de drones en dronetechnieken.

Op al deze scholen zijn leerlingen aan de slag met drones en dronetechnieken: drones bouwen, ermee vliegen en dronetechnieken toepassen. En inbedding in het curriculum is heel goed mogelijk door koppeling met de keuzevakken Dronetechniek 1 en 2. Een mooi en inspirerend initiatief dat enorm goed aansluit bij de interesse en belevingswereld van veel jongeren.

Studenten Sport en Bewegen van de Leijgraaf organiseerden het project in het kader van hun mbo-opleiding in samenwerking met Drone Dorp. Talentencampus Oss verzorgde de support achter de schermen.

Een prachtig regio-overstijgend project met samenwerking van zovele partijen. Wie weet volgend jaar in de herhaling!

Meer informatie