18 januari 2021

Nieuwe jongerencampagne: je gaat het maken!

Je gaat het maken in de bouw & infra!

Onlangs is Bouwend Nederland met een nieuwe campagne gestart om jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor een BBL-opleiding in de bouw en infra. Bekende ‘TikTokkers’ worden uitgedaagd om bouwchallenges te doen met behulp van jongeren uit de bouw en infra. De eerste challenge werd opgenomen bij SPB in Waddinxveen. Er volgen nog vier challenges bij verschillende opleiders uit het land. De campagne wordt voornamelijk op YouTube, Snapchat en TikTok gedeeld, de kanalen waar de doelgroep de meeste tijd besteed.

Wekelijks een video

De aankomende vier weken verschijnt er elke donderdag om 16.00 uur een nieuwe video op het YouTubekanaal van Je Gaat Het Maken. Daarnaast delen de drie bekende TikTokkers, met gezamenlijk een bereik van zo’n 800.000 jongeren, verschillende TikToks die zij hebben opgenomen tijdens de challenges bij de opleiders. Met verschillende advertenties op Instagram, Snapchat en Youtube worden jongeren gestimuleerd om mee te doen aan de thuischallenge en uiteindelijk om online in gesprek te gaan met een chatbot, die hen helpt richting de juiste BBL-opleiding bij hen in de buurt.

Werkend Leren: The Challenge #1

In deze aflevering van ‘Werkend Leren: The Challenge’ strijden Robine, Agiiii en Quinten tegen elkaar om de felbegeerde bokaal. Ze krijgen hulp van drie jonge bouwers om binnen 5 minuten een parcours af te leggen.

Gastles Bouw & Infra

In deze aflevering van ‘Je Gaat Het Maken’ geeft Arjen Walinga een goed beeld van alles wat er in de bouw en infra gebeurt.