19 oktober 2020

Een nieuwe BLIQ op techniek

BLIQ uit de startblokken

Techniekonderwijs en een toekomst in tech promoten? Dat laat u het beste over aan leerlingen en rolmodellen uit hún regio. BLIQ is het nieuwste programma van NXtv, een tech platform met inspirerende video’s, en heeft als missie om de beeldvorming rondom techniek te verbeteren. BLIQ brengt de wereld van tech heel dichtbij jongeren die voor hun school-, of profielkeuze staan. In een serie video’s laten techhelden uit de buurt zien welke techniek er achter de dingen zit die we dagelijks doen zoals gamen, appen, fietsen, swipen, het licht uitdoen, gewichtheffen… etc.

Vorige week zijn de STO regio’s Zwolle, Noordwest-Veluwe en Kampen van start gegaan met BLIQ. Leerlingen in de leeftijd van 10-14 jaar promoten techniek samen met helden uit het bedrijfsfleven uit die regio’s. De eerste vijf video’s zijn nu online te bekijken.

Bekijk de video’s

Video’s voor leerkrachten

Op NXtv vindt u inspirerende content die goed te gebruiken is als verrijkend (lesmateriaal). Er staan tientallen video’s in een veilige omgeving zonder reclame. Om leerkrachten en mentoren goed te ondersteunen en van relevante informatie te voorzien is er ook een speciale onderwijspagina op de website te vinden.

Teaser