STO LIVE: Cross-overs technologie in andere profielen (Heleen Bouwmans en Marian Joustra)

location-on-map Noord-Holland
Onderwijs buiten de school Onderwijs buiten de school
STO-Live STO-Live

Sterk Techniekonderwijs LIVE: Cross-overs technologie in andere profielen

Op woensdag 31 maart vond het vijfde webinar Sterk Techiekonderwijs LIVE plaats, met dit keer als thema: Crossovers technologie in andere profielen.

Door innovaties verandert de beroepspraktijk in de richtingen Zorg en Welzijn en Groen. Het belang van techniek en technologie in deze sectoren neemt toe. Hoe kunnen deze cross-overs een plek krijgen in het onderwijs?

Een zitmaaier, een drone, Playmobilpoppetjes, een mobiliteitsbevorderend meelift-bankje, een luidruchtig schaap en een binnenkomende trekker; ze kwamen allemaal voorbij in het STO LIVE-webinar over crossovers met technologie in andere profielen vanuit Aeres Emmeloord. Het illustreert een les die uit deze aflevering kan worden getrokken: als je begint met crossovers tussen techniek en andere profielen, dan haal je al snel de buitenwereld in al zijn vormen de school binnen.

Dit kwam heel sterk naar voren in het verhaal van Heleen Bouwmans en Marian Joustra uit de Kop van Noord-Holland die met hun “kenniswerkplaatsmethodiek” de regio inzetten als leslokaal, en daarmee maatschappelijke problemen aanpakken op het gebied van duurzaamheid, zorg en welzijn.

  • Contactpersonen

    • Heleen Bouwmans (Expeditieleider Kenniswerkplaatsmethodiek)
    • Marian Joustra (Programmamanager STO Kop van Noord Holland)

Achtergrondinformatie

  • Filmpje over de Tech@Map uit de Kop van Noord-Holland

  • Infographic over de kenniswerkplaatsmethodiek

  • Verslag 'Expeditie Kenniswerkplaats methodiek'

  • Thuisduinen 2050. Handboek voor het onderwijs

Bekijk ook andere inspiratievoorbeelden