Excursie STO: Audi Brussel

Excursie STO: Audi Brussel

Datum: 7 maart 2024
Plaats: Brussel
Tijd: 07:30 tot 19:00 uur

Bent u M&T-docent of instructeur en benieuwd naar hoe duurzaamheid en modulaire productsystemen terugkomen in de praktijk? Wilt u inspiratie opdoen hoe dit in te zetten is binnen het eigen onderwijs en tegelijkertijd veel collega’s spreken? Ga dan mee op de docentenexcursie van Sterk Techniekonderwijs!

Op 7 maart organiseren we een tour door de Audi-fabriek in Brussel. Samen met collega-docenten vanuit andere Sterk Techniekonderwijs regio’s wordt dit een dag vol inspiratie en uitwisseling. Deelname is kosteloos, lunch is inbegrepen en bij genoeg animo wordt er vanuit Sterk Techniekonderwijs gedeeld vervoer aangeboden. Mocht u geen gebruik willen maken van het gedeelde vervoer, kunt u ook op eigen gelegenheid naar de locatie komen.

Programma

07.30 uur Vertrek vanuit omgeving Utrecht (Indien er gebruik wordt gemaakt van gedeeld vervoer)
09:30 uur Aankomst Audi-fabriek Brussel
10:00 uur Rondleiding Groep 1
12.00 uur Lunch
14.00 uur Rondleiding Groep 2
16:00 uur Vertrek vanuit Brussel naar Utrecht
19:00 uur Aankomst Utrecht

Over Audi-fabriek in Brussel

Audi Brussels is de eerste Audi-fabriek ter wereld die CO2-neturale massaproductie waarmaakt. Voor zo’n 95% van de productie zetten ze hernieuwbare energiebronnen in. De overige 5% compenseren ze met milieuprojecten. Op die manier dragen ze aan zowel mens als milieu hun steentje bij. Het ultieme doel van Audi Brussels is: de wereld in beweging houden met betekenisvolle technologie. Op die manier willen ze de toongevende experts zijn die elektrische voertuigen en e-mobiliteit naar nieuwe hoogtes tillen. Als een bedrijf een voorsprong neemt, kan dat volgens hen alleen met een hecht team dat samenwerkt volgens de juiste processen en met het oog op winstgevende groei.

De rondleiding in Audi Brussels zal bestaan uit een introductie met historisch overzicht, een bezoek aan de carrosseriebouw (batterijbehuizing) en een bezoek aan de montage (aandrijving en eindassemblage).