17 mei 2022

Doorlopende leerroute melden bij DUO

Webinar over de techniek van het aanmelden van doorlopende leerroutes en leerlingen

Op 16 mei jl. vond er een webinar plaats in de reeks Bouwen aan Sterk beroepsonderwijs over het melden van de doorlopende leerroute aan DUO.
Een leerling in een doorlopende leerroute kan in de VO-fase zitten én aangemeld zijn voor het MBO. Hierdoor kan de leerling bijv. officieel BPV volgen die meetelt voor het mbo-diploma. Over fases en aanmeldingen ging het webinar van 16 mei 2022.

Bij de ontwikkeling van de doorlopende leerroute PIE (met uitstroom in de crebo’s constructiewerker, installatietechniek en elektrotechniek) liep Tannet Remmelts, van het Techniek College Rotterdam, tegen allerlei vragen aan. Die vragen stelde ze aan Peter Buurman en Wieger van der Zee van DUO. Hun advies: meld als VO- en MBO-partners een doorlopende leerroute zo snel mogelijk aan bij RIO. Leerlingen in die route kunnen op een later moment aangemeld worden in ROD.

Ook de vraag: kunnen leerlingen in een doorlopende leerroute een OV-kaart krijgen werd beantwoord. Dat kan alleen als een leerling in de MBO-fase zit, niet in de VO-fase.