01 april 2021

Terugblik Sterk Techniekonderwijs LIVE: Crossovers technologie in andere profielen

Crossovers technologie in andere profielen

Een zitmaaier, een drone, Playmobilpoppetjes, een mobiliteitsbevorderend meelift-bankje, een luidruchtig schaap en een binnenkomende trekker; ze kwamen allemaal voorbij in het STO LIVE-webinar over crossovers met technologie in andere profielen vanuit Aeres Emmeloord. Het illustreert een les die uit deze aflevering kan worden getrokken: als je begint met crossovers tussen techniek en andere profielen, dan haal je al snel de buitenwereld in al zijn vormen de school binnen.

Dit kwam heel sterk naar voren in het verhaal van Heleen Bouwmans en Marian Joustra uit de Kop van Noord-Holland die met hun “kenniswerkplaatsmethodiek” de regio inzetten als leslokaal, en daarmee maatschappelijke problemen aanpakken op het gebied van duurzaamheid, zorg en welzijn.

Maar ook als je de verbinding tussen technologie en de groene profielen maakt komt de buitenwereld naar binnen, bleek uit het verhaal van Peter Veenhuizen en Matthijs van Gaalen, onze gastheren uit de regio Noordoostpolder en Urk. In de groene profielen zit eigenlijk al best veel techniek. Met STO is de regio dat aan het versterken en innovatiever aan het maken.

Achtergrondinformatie

  • Filmpje over de Tech@Map uit de Kop van Noord-Holland

  • Filmpje over Loonwerk en Techniek bij Aeres

  • Infographic over de kenniswerkplaatsmethodiek

  • Verslag 'Expeditie Kenniswerkplaats methodiek'

  • Thuisduinen 2050. Handboek voor het onderwijs