Beleidsstukken die relevant zijn voor het programma Sterk Techniekonderwijs.
Waar moeten scholen zich wettelijk voor verantwoorden? Wat is de ruimte die er binnen de regels bestaat?
Taak, opdracht en samenstelling van de adviescommissie.
Digitale kaart met een overzicht van alle regio’s.
Regioportretten gemaakt in een landkaart met daarin regiospecifieke gegevens.
In deze tool vindt u de leerlingenaantallen per vestiging.
Op deze pagina vindt u facts & figures van alle arbeidsmarktregio’s.
Voor regio’s is kosteloos ondersteuning beschikbaar om te helpen bij het maken en het realiseren van de plannen.
Overzicht van ondersteuners.
Hoe doen anderen het? Inspirerende voorbeelden en bruikbare handvatten uit de praktijk.
Hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan.
Bekijk alle webinaropnames in de serie STO LIVE.
Nieuws over het project Sterk Techniekonderwijs.
Interessant nieuws uit de 74 regio´s.
Agenda met bijeenkomsten over het project Sterk Techniekonderwijs.
Georganiseerde bijeenkomsten in de 74 regio´s.
Activiteiten van het project Sterk techniekonderwijs.
Op donderdag 12 juni 2025 hebben 39 regionale samenwerkingsverbanden te horen gekregen dat hun plannen voor de subsidieregeling Techkwadraat zijn goedgekeurd. Dit betekent dat scholen, bedrijven en buitenschoolse organisaties in deze regio’s de komende drie schooljaren aan de slag gaan met vernieuwend en inspirerend technologieonderwijs voor álle leerlingen.
Staatssecretaris Mariëlle Paul (funderend onderwijs en emancipatie):“Erg mooi dat met deze toekenning veel meer leerlingen kennis kunnen maken met technologie. En zo belangrijk, want goed technologieonderwijs helpt leerlingen om ook beter te worden in de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale vaardigheden. We vergroten hiermee de toekomstkansen van álle kinderen en jongeren. En meer kennis over technologie versterkt de concurrentiepositie en het verdienvermogen van de samenleving als geheel.”
In totaal dienden 57 regionale netwerken – bestaande uit basisscholen, middelbare scholen (havo, vwo en vmbo-tl), hbo, universiteiten, bedrijven en instellingen als bibliotheken, musea en science centra – een plan in. Een belangrijk onderdeel van het plan is de aansluiting, en zo mogelijk versterking van, reeds lopende regionale trajecten zoals de STO-regio’s. De goedgekeurde samenwerkingen ontvangen financiering om in de schooljaren 2025/2026, 2026/2027 en 2027/2028 plannen uit te voeren. Met deze toekenning van 83 miljoen euro wordt een boost gegeven aan technologieonderwijs voor alle leerlingen.
De regionale plannen van de overige 18 aanvragers komen in aanmerking voor een herstelopdracht. Hun plannen vragen volgens de adviescommissie techniek- en technologieonderwijs in het funderend onderwijs nog een verdere uitwerking op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Deze aanvragers kunnen tot en met 12 juli aanstaande een herziene aanvraag indienen. Uiterlijk 22 september 2025 horen zij of ook hun plannen komend schooljaar van start kunnen gaan.
Er staat een team van ondersteuners klaar met verschillende expertises.
Bekijk de leerlingen per vestiging, leerlingstromen en arbeidsmarktinformatie.