02 maart 2020

Slim en overzichtelijk samenwerken met bedrijven: Gastlessen, Zó Geregeld

Gastlessen, Zó Geregeld

De samenwerking met bedrijven vormt een belangrijk onderdeel van alle goedgekeurde regioplannen. Nu de uitvoering nog. Gastlessen, Zó Geregeld biedt handvatten om eenvoudig kwalitatief hoogwaardige gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren. Een eerste stap in de samenwerking.

Gastlessen, Zó Geregeld is een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke online dienst die scholen in het voortgezet onderwijs en technische bedrijven bij elkaar brengt. En vervolgens ondersteunt – onder meer met tips, tools en checklists – bij de voorbereiding en organisatie van samenwerkingsactiviteiten zoals gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten en snuffelstages.

Zicht op de status van alle activiteiten

Een belangrijk voordeel van Gastlessen, Zó Geregeld bij de uitvoering van de STO-regioplannen is dat alle stappen voor een activiteit, van de aanvraag tot de voorbereiding en de afrondende evaluatie via de online dienst worden bijgehouden. Een coördinator in de regio heeft op die manier altijd overzicht over de status van alle activiteiten tussen de scholen en bedrijven. Wat Gastlessen, Zó Geregeld nog aantrekkelijker maakt als hulpmiddel bij de uitvoering van uw STO-regioplannen, is dat de statusoverzichten op het platform snel en makkelijk te exporteren zijn naar Excel en zo te gebruiken zijn voor de eigen administratie en eventueel de verantwoording.

Uw regio op Gastlessen, Zo Geregeld?

Ook dát is zo geregeld. Stuur hiervoor een mail naar info@gastlessenzogeregeld.nl en Jet-Net & TechNet – de organisatie achter Gastlessen, Zo Geregeld – helpt u met het aanmelden en instellen van uw samenwerkingsverband. Zo kunt u meteen aan de slag.