Techniek Tastbaar Assen

location-on-map Drenthe
Samenwerking bedrijfsleven Samenwerking bedrijfsleven
Praktijkvoorbeelden Praktijkvoorbeelden

Leerlingen ontdekken hoe breed het begrip techniek is

Op 8 april 2022 vond het evenement Techniek Tastbaar plaats. Dit is een evenement dat georganiseerd wordt door de regio Assen om leerlingen meer met bedrijven in contact te brengen en te laten zien wat voor verschillende soorten techniek er bestaan. Ria Ton is projectleider van Techniek Tastbaar en vertelt: “We hopen dat de kinderen zo geïnteresseerd raken dat ze contact opnemen met bedrijven om een keer op bezoek te gaan, en dat ze uiteindelijk een opleiding kiezen in de techniek.”

Huubs Hubbeling is Programmamanager STO: “Bedrijven zijn zich er zeker van bewust dat het lastig is om goed personeel te vinden. Daarin hebben we ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het is heel mooi dat het onderwijs en het bedrijfsleven hierin kan samenwerken om het met elkaar op te pakken.”

De aanwezige leerlingen vinden het erg leuk om echt dingen te doen en nieuwe dingen te leren. Leerlingen ontdekken hoe breed het begrip techniek eigenlijk is. Saskia Carli is Adviseur E-health WZA en legt uit: Ten opzichte van de techniek in de bouw en installaties is bijvoorbeeld techniek in de zorg minder zichtbaar maar wel degelijk heel erg belangrijk.

Bekijk de sfeerimpressie
  • Betrokken organisatie

    • Sterk Techniek Onderwijs Regio Assen
  • Contactpersonen

    • Ria Ton, projectleider van Techniek Tastbaar
    • Huubs Hubbeling, Programmamanager STO

Bekijk meer inspiratievoorbeelden