Samenwerkingstool

location-on-map Alle provincies
Reflecteren op samenwerken Reflecteren op samenwerken
Handreiking Handreiking

Samenwerkingstool

De verschillende onderdelen van deze samenwerkingstool helpen samenwerkingspartners om het gesprek op gang te brengen en te structureren. De tool kan op alle niveaus van de samenwerking worden ingezet. Het is echter geen blauwdruk. Bepaal zelf welk onderdeel past en wanneer.

  • Praatplaat: De praatplaat helpt bij het reflecteren op de huidige situatie. Het helpt om het eigen perspectief op de samenwerking te structureren om daarna deze blikken samen te brengen in ‘één beeld van de samenwerking’.

Download de praatplaat

  • Follow-up plaat: Om ervoor te zorgen dat reflecteren geen eenmalig gesprek is en er ook daadwerkelijke verbeteracties uit voortvloeien, is het handig om bij te houden wat er besproken wordt. Concrete afspraken kunnen worden opgeschreven in de follow-up plaat.
Download de follow-up plaat
  • Handleiding: In de handleiding wordt uitgelegd wat de samenwerkingstool is en er worden tips en trucs gegeven hoe je het kunt inzetten om de samenwerking te verbeteren.
Download de samenwerkingshandleiding
  • Achtergrondinformatie: Voor meer informatie over de theorie achter het model, kunt u het document met achtergrondinformatie bekijken.
Download het achtergronddocument

Bekijk meer inspiratievoorbeelden