Bouwend Nederland-voorzitter noemt Sterk Techniekonderwijs een ‘geweldige kans’

location-on-map Zuid-Holland
Samenwerking met bedrijven Samenwerking met bedrijven
Expert-interview Expert-interview

Goede toekomst

Weboma uit Wateringen is één van de bedrijven die meedoet aan Sterk Techniekonderwijs. Tijdens een bezoek noemde Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen Sterk Techniekonderwijs ‘een geweldige kans’: “Scholen kunnen leerlingen hiermee een goede toekomst bieden, aansluitend bij de vraag van de arbeidsmarkt. En bedrijven kunnen zelf meewerken aan het opleiden van de vakmensen waar we de komende jaren nog veel meer behoefte aan zullen krijgen.”

Structureel uitbouwen

Arjo Riedijk, directeur van Weboma, denkt dat de samenwerking tussen scholen en bedrijven alleen maar winst oplevert. “We zijn ingestapt in Sterk Techniekonderwijs omdat ik geloof in die samenwerking. We werken al graag samen met scholen, nu ligt er de kans om dat structureel uit te bouwen. Zodat we ook op de lange termijn voldoende vakmensen opleiden in Nederland.”

Afgelopen jaar konden scholen en bedrijven samen hun (regionale) plannen indienen om subsidie te verkrijgen voor Sterk Techniekonderwijs. De plannen bevatten verschillende activiteiten om het technisch onderwijs te verbeteren. Van gastlessen en bedrijfsbezoeken tot docentenstages en up-to-date technieklokalen, van meer stageplaatsen en ‘hybride’ gastdocenten tot techniekevents en betere aansluiting van het curriculum op de vraag van bedrijven.

Bekijk ook andere inspiratievoorbeelden