Excursie STO: Scania Production Zwolle

Excursie STO: Scania Production Zwolle

Datum: 29 februari 2024
Locatie: Zwolle
Tijd: 12:00 tot 17:00 uur

Bent u M&T-docent of instructeur en benieuwd naar hoe duurzaamheid en modulaire productsystemen terugkomen in de praktijk? Wilt u inspiratie opdoen hoe dit in te zetten is binnen het eigen onderwijs en tegelijkertijd veel collega’s spreken? Ga dan mee op de docentenexcursie van Sterk Techniekonderwijs!

Op 29 februari organiseren we een tour door de Scania-fabriek in Zwolle. Samen met collega-docenten vanuit andere Sterk Techniekonderwijs regio’s wordt dit een dag vol inspiratie en uitwisseling. Deelname is kosteloos, lunch is inbegrepen en bij genoeg animo wordt er vanuit Sterk Techniekonderwijs gedeeld vervoer aangeboden. Mocht u geen gebruik willen maken van het gedeelde vervoer, kunt u ook op eigen gelegenheid naar de locatie komen.

Programma

12:00 uur Vertrek vanuit omgeving Utrecht (Indien er gebruik wordt gemaakt van gedeeld vervoer)
13:00 uur Aankomst Scania Production Zwolle
13:15 uur Welkom & Scania presentatie
14:00 uur Tour in fabriek met bezoekerstrein
15:00 uur Evaluatie / Vragenronde
16:00 uur Vertrek vanuit Zwolle naar Utrecht
17:00 uur Aankomst Utrecht

Over Scania Production in Zwolle

Scania is een wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen zoals trucks en bussen. Samen met partners en klanten stimuleren ze de transitie naar een duurzaam transportsysteem, waardoor een wereld ontstaat die beter is voor het bedrijfsleven, de samenleving en het milieu. Scania’s unieke modulaire productsysteem, dat in de loop van verschillende decennia is ontwikkeld, is een van de grootste succesfactoren. Het maakt integraal deel uit van een flexibele benadering, die opgenomen is in de kern van het bedrijfsmodel. Bovendien is in september 2023 een nieuwe hal geopend, die wordt gebruikt voor klantspecifieke aanpassingen aan trucks en het uitvoeren van kleine reparaties.