Samenwerking tussen BWI, BouwSchool Breda en Bouwmensen Bergen op Zoom

Samenwerking tussen BWI, BouwSchool Breda en Bouwmensen Bergen op Zoom

De derdejaarsleerlingen die het vak BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) volgen op het Munnikenheide College in Rucphen lopen er weer netjes bij. Ook dit jaar hebben BouwSchool Breda en Bouwmensen Bergen op Zoom de leerlingen voorzien van mooie werkkleding. De leerlingen hebben nieuwe werkschoenen, een mooi overall en t-shirts ontvangen.

Maarten Vermeulen, docent BWI op het Munnikenheide vertelt dat dit niet de eerste keer is dat de genoemde partijen kleding sponsoren.‘’ Deze samenwerking loopt al minimaal 25 jaar. De leerlingen gaan aan het eindevan het tweede jaar kleding passen, om deze vervolgens aan het begin van hetderde jaar te ontvangen.’’ Maar dit is niet het enige wat BouwSchool Breda, Bouwmensen Bergen op Zoom en het profiel BWI samen doen.

BouwSchool Breda en BouwMensen hebben samen met BWI en Sterk Techniekonderwijs een doorlopende leerling ontwikkeld. In deze doorlopende leerlijn maken de leerling kennis met het beroep van timmerman, metselaar, tegelzetter, stukadoor of machinale houtbewerker. Eens in het jaar komen praktijkopleiders van BouwSchool en Bouwmensen een voorlichting geven aan de leerlingen waarin meer vertelt wordt over deze opleidingen. Ook volgen de leerlingen af en toe lessen op BouwSchool of bij Bouwmensen. Hier leren zij bijvoorbeeld metselen of tegelen, omdat de leerlingen dit op het Munnikenheide College niet kunnen.

Dit jaar is tevens het eerste jaar dat BouwSchool en Bouwmensen schoolopdrachten aanleveren voor de leerlingen van het Munnikenheide College, profiel BWI. Dit zijn opdrachten die in het werkveld ook voor kunnen komen. Zo beschikt het lokaal waar BWI wordt gegeven over een houten huisje. BouwSchool en Bouwmensen geven aan wat zij in dat huisje gebouwd willen hebben. Waar mogen de ramen en deuren bijvoorbeeld komen? Moeten er plankjes opgehangen worden? Ook gaan de praktijkopleiders van BouwSchool en Bouwmensen samen met de docenten van het Munnikenheide College op stagebezoek bij de leerlingen. Zo zien de praktijkopleiders wat er tijdens deze stage gebeurt en blijven de lijntjes kort.

Kortom, een samenwerking waar we trots op mogen zijn!