Meiden uit onderbouw maken kennis met techniek tijdens Girls’ Day 2023!

Meiden uit onderbouw maken kennis met techniek tijdens Girls’ Day 2023!

Donderdag 30 maart 2023 was het Girls’ Day. Verschillende technische bedrijven openden hun deuren om meiden uit de onderbouw te enthousiasmeren en kennis te laten maken met techniek.

Donderdagochtend vertrokken er 24 meiden uit het eerste leerjaar van ’t Markland College Oudenbosch richting Mauri Technology B.V in Etten-Leur. Mauri Technology B.V is een bedrijf wat technische oplossingen biedt aan bakkers. De meiden werden ontvangen met een petitfourtje en een glaasje jus d’orange. Vervolgens kregen de meiden een korte presentatie over het bedrijf en kregen zij een kort filmpje te zien. Hierna werden de labjassen aangetrokken en de veiligheidsbrillen opgezet om richting het lab te gaan, waar de meiden kleine proefjes gingen doen. Er werden proefjes gedaan met vla en enzymen, gist en ballonnen, geur en smaak en als laatste met kleurstoffen en M&M’s.

Ook gingen er 15 meiden richting Hillspet, een bedrijf wat dierenvoeding produceert. De meiden kregen een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Ook hebben zij een kijkje genomen bij de technische dienst en zelf hondenkoekjesgemaakt. Als laatste werden er 24 meiden ontvangen bij Altorffer waar zij een rondleiding kregen door de drukkerij.