Leerlingen bezoeken AM&TS!

Op 10 mei 2023 stond er voor een groep leerlingen van de 5 scholen uit de WBM-regio een interessant bezoek op de planning bij AM&TS Aircraft Maintenance & Training School.

Hoe kun je de samenwerking in onze techniekregio beter uitbeelden dan in één bus vol met afgevaardigde leerlingen van iedere school? In de vroege ochtend vertrok op de eerste locatie (Munnikenheide College) de bus met leerlingen van de locaties Etten-Leur en Rucphen. Vervolgens werden in Oudenbosch leerlingen opgehaald van het Markland College en in Roosendaal pikte de chauffeur leerlingen op van het Norbertus Gertrudis Mavo en het Da Vinci College. Eindstation; Vliegbasis Woensdrecht!

Op de locatie vond een lob-activiteit voor leerlingen uit klas 3 (niveau vmbo basis/kader/GL/TL) plaats,  georganiseerd vanuit STO (Sterk Techniekonderwijs). Leerlingen hadden zich van te voren ingeschreven op eigen initiatief (intrinsieke motivatie). Dat bleek een succes te zijn: een gemotiveerde en enthousiaste groep bezocht de opleidingen omtrent de vliegtuigtechniek. De leerlingen gingen in groepjes aan de slag met het ontwerpen van hun eigen vliegtuig, doken de hangaar in op zoek naar vliegtuigonderdelen en inspecteerde meerdere cockpits van binnenuit.

Aan het eind van de ochtend was het tijd voor de prijsuitreiking van het beste ontworpen vliegtuig. Al met al een geslaagde, succesvolle en leerzame ochtend. Zeker voor herhaling vatbaar!

Aircraft Maintenance & Training School bedankt voor de gastvrijheid en de informatieve ochtend!