Op maar liefst vijf verschillende locaties vond de Wrap-Up plaats waar om 16:00 uur is gestart met het programma. De successen van het afgelopen jaar zijn gedeeld middels een filmpje waar docenten zelf de hoofdrol in speelden. Van alle werkgroepen werd een korte samenvatting gegeven waardoor er een duidelijk beeld ontstond van wat we allemaal bereikt hebben met zijn allen. Echt iets om trots op te zijn, zeker gezien het bijzondere schooljaar dat het is geweest. Daarna gingen docenten zelf aan de slag tijdens de workshops.
De workshop ‘Zorgtechnologie Circuit’ vond plaats bij Curio in Roosendaal. De docenten hebben geoefend met reanimeren waarbij een app aangeeft of de juiste techniek wordt gebruikt. Ook konden ze praten met Zorgrobot Maatje die op commando danst, praat of zelfs niest. De docenten werden daarna uitgebreid rondgeleid door een aantal praktijklokalen van Curio.
Netwerken doe je vanuit je missie en door authentiek te zijn. Dat was de boodschap tijdens de workshop ‘Netwerken is een werkwoord’ van Peter Brouwers. De docenten kwamen samen bij Stichting Bovendonk in Hoeven. Er werden concrete handvatten gegeven tijdens workshop om te netwerken. Het gaf de docenten veel energie en nieuwe inzichten maar ook zijn de eerste contacten inmiddels gelegd.
Bij Stichting Vakopleiding Metaal in Etten-Leur werd de passie over het opleiden van leerlingen volop gedeeld door de medewerkers. Tijdens de workshop ‘CNC’ kregen de deelnemers een kijkje in de keuken bij het verspanen, lassen en frasen.
Op basisschool de Toverlaars in Etten-Leur werd de workshop ‘Wetenschap & Technologie’ gegeven. Een waardevolle middag over wetenschap en technologie in het onderwijs, waarbij veel ruimte was voor het gesprek over een doorlopende leerlijn van primair-, naar middelbaar- en naar beroeps- onderwijs.
KlikAanKlikUit heeft tijdens de workshop ‘Domotica’ op het Markland College laten zien dat slimme technologie niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Met betaalbare en draadloze producten is het mogelijk om van je huis een slim huis te maken. Bijvoorbeeld met gordijnen die met één klik op de knop open en dicht gaan. Er was veel enthousiasme in de groep over de inzet van deze producten in het onderwijs.
Het was een zeer geslaagde middag met veel positieve reacties. Sommige deelnemers hadden elkaar eerder alleen online ontmoet, het was daarom erg prettig om met kleine groepjes weer bij elkaar te kunnen zijn. Helaas hebben we drie workshops af moeten zeggen maar we hopen deze in de toekomst alsnog aan te kunnen bieden. Dank aan alle deelnemers en workshophouders maar ook aan alle docenten die een bijdrage hebben geleverd aan het filmpje.