Schooljaar 2024/2025

Schooljaar 2024/2025

Bibliotheek en Techniekpunt kijken alvast vooruit naar het schooljaar 2024/2025, met een aantrekkelijk onderwijsprogramma in de Techniekwerkplaats. De Techniekwerkplaats is een inspirerende leeromgeving op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek en daarmee een mooie centrale voorziening voor het Goudse onderwijs. Hier kan de jeugd zich ontwikkelen in vaardigheden die passen bij de 21e eeuw en de beroepen van de toekomst.

Voor de groepen 5 t/m 8 in het primair onderwijs hebben we voor ieder leerjaar een thema waarin verschillende natuurkundige principes, technische inzichten en gebruik van materialen en gereedschappen aan bod komen. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor het schooljaar 2024/2025 op deze pagina!

Heb je als school specifieke wensen en meer behoefte aan een maatwerkoplossing, of wil je meer weten over het gebruik van Maakboek in combinatie met het lesaanbod in de Techniekwerkplaats? Neem dan vooral contact met op met Jenny Fidder via techniekpuntgouda@gmail.com. We denken graag mee op welke manier we techniek en maakonderwijs op school kunnen integreren. Ditzelfde geldt voor de scholen in het voortgezet onderwijs. In overleg stellen we graag een onderwijsprogramma op maat samen.

Bibliotheek Gouda en Techniekpunt Gouda zijn samen verantwoordelijk voor het onderschoolse lesaanbod waarin techniek én (digitale) technologie geïntegreerd wordt aangeboden. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen en leergebieden in het curriculum (kerndoelen 42, 44 en 45, Wetenschap & Technologie). Naast kennis gaan de lessen ook over houding (willen weten en willen begrijpen) en vaardigheden (onderzoeken en ontwerpen, 21e-eeuwse vaardigheden en het kunnen toepassen van kennis). Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de STEAM aanpak. Binnen het STEAM leerproces zijn er volop aanknopingspunten met taal- en rekenonderwijs, de zaakvakken en eventuele methodes, projecten of thema’s op school.

Leerkrachten en leerlingen zijn ontzettend enthousiast, dit filmpje geeft een aardige impressie!

Bekijk hoe leerlingen en docenten van Auris Taalplein de Techniekwerkplaats Gouda ervaren! In de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 ontdekken kinderen de mogelijkheden van techniek, technologie en robotica.