Regio Gouda

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Precious Plastic Gouda

Mbo studenten Technicus Engineering (Smart Technology) gaan zelf een plastic shredder bouwen en een werkplaats voor plastic recycling opstarten in Gouda.

17 september 2021

Aankomende derde- en vierdejaars M&T op bezoek bij Motorvoertuigentechniek mboRijnland

Mooi kijkje in de toekomst naar vervolgopleiding en een baan.

21 juli 2021

Dit is onderwijsvernieuwing door samen te werken met bedrijven! 

SPB en het Hoornbeeck College ondertekenden gisteren in de gloednieuwe Bouwacademie in Waddinxveen een samenwerkingsovereenkomst.

21 juli 2021

Regio Gouda

In vier jaar tijd moet het Goudse onderwijs zo vormgegeven zijn dat de regionale arbeidsmarkt duurzaam kan beschikken over voldoende kwalitatief hoogwaardig opgeleide krachten op het niveau van basis vakmanschap en middelbaar/gespecialiseerd vakmanschap. Meer informatie over Regio Gouda vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Gouda staat in het digizine.

Vijf concrete doelstellingen voor de regio

  1. De instroom van leerlingen in het technisch vmbo en technologisch vormgegeven vmbo met 2,5 jaarlijks vergroten, waarbij het streven is de eerste toename in 20/21 gerealiseerd te hebben.
  2. De doorstroom voor de technische profielen BWI en PIE behouden en voor de andere profielen en de TL tezamen met 5% jaarlijkse vergroten, waarbij het streven is de eerste toename in 20/21 gerealiseerd te hebben.
  3. Innovatieve technologie met ingang van 21/22 een plaats geven binnen het vmbo door middel van keuzevakken Slimme Technologie, Robotica etc.
  4. Circa 90 bedrijven op structurele wijze betrekken bij het Gouds onderwijs door middel van bedrijfsbezoeken, gastlessen, docentstages en andere evenementen.
  5. De basisvoorwaarden voor sterk en eigentijds techniekonderwijs op de scholen in orde hebben.

Samenwerking met bedrijfsleven