Eindpresentatie Project energietransitie

Volgens het klimaatakkoord moeten in 2050 alle wijken van het aardgas af zijn. Leerlingen van het Sondervick College gingen met dit thema aan de slag tijdens een zogenaamd cross-over project: leerlingen uit het vmbo, havo en vwo werken aan één project. Vanuit Sterk Techniekonderwijs werden twee bedrijven gezocht die een opdracht voor de leerlingen hadden. Van Santvoort Bouw en Sankomij Installatietechniek waren beiden enthousiast. Zij bedachten een opdracht in het kader van energietransitie.

Het bouwbedrijf gaf de opdracht om een schaalmodel van een woning te maken met daarin verschillende soorten isolatiemateriaal. Voor het installatiebedrijf ging een groep leerlingen werken aan een zoneverwarming. Gedurende acht weken werkten de leerlingen in groepjes twee uur per week aan het project. Mark Parren, docent Produceren, Instaleren en Energie: “Docenten fungeren als coach. De leerlingen roepen af en toe de expertise van het bedrijf in en een bedrijfsbezoek is ook onderdeel van het project.”

Tijdens de Open Bedrijven Dag van 9 april overhandigden de leerlingen hun product en gaven ze een eindpresentaties bij de twee bedrijven.
Chiel Senders, Stijn Meulenbroeks en Jesse Donders hielden hun presentatie bij van Santvoort. Zij bouwden verschillende isolatiematerialen in een huisje en lieten met een warmtecamera het effect van deze materialen zien. Hiermee kunnen conventionele en natuurlijke materialen met elkaar vergeleken worden. Ook Jochem van der Eerden, Teun Lansu, Harm van Beers en Tim van Vugt presenteerden hun eindproduct. Zij maakten een systeembord met de nieuwste materialen voor Sankomij. Dit model gaat gebruikt worden voor de opleiding van monteurs. Het gemaakte product is door Sankomij zelf beoordeeld en heeft een 9,6 gekregen. Kortom een fantastisch eindresultaat.

We zijn trots op het eindresultaat en bedanken Van Santvoort en Sankomij voor deze mooie samenwerking.