Zaanse vo-scholen en het Regio College tekenen convenant Zaans Verbond

Zaanse vo-scholen en het Regio College tekenen convenant Zaans Verbond

Op 23 januari 2024 werd met alle middelbare scholen van Zaanstad (OVO Zaanstad en ZAAM, interconfessioneel voortgezet onderwijs) en het Regio College het nieuwe convenant van het Zaans Verbond onder toeziend oog van de opgavemanager kansengelijkheid van de Gemeente Zaanstad ondertekend.

Het Zaans Verbond is een samenwerking tussen de Zaanse vo-scholen en het Regio College om de overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo én naar werk zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, met als doel om kansen voor jongeren op een passende loopbaan te vergroten. Het Zaans Verbond draagt op deze manier bij aan het arbeidsmarktpotentieel voor de regio.

Het convenant is ondertekend middels een HoloLens. Met deze lens kan op afstand worden samengewerkt, bijvoorbeeld in de thuiszorg. Dit is een van de voorbeelden van de innovatieve zorgtechnologie waar het Regio College mee opleidt. Na de ondertekening was verder te zien hoe de samenwerking in de praktijk uitpakt. Zo kreeg een klas vo-leerlingen van Trias VMBO les van studenten van het Regio College in zorgtechnologie met robots.

Ook werd de werking van de HoloLens uitgelegd. De vo-leerlingen maken op deze manier alvast kennis met de technologieën die bij beroepen in de zorg worden toegepast. Met deze vroege kennismaking krijgen de leerlingen een realistisch beeld van de zorgopleidingen én een inkijkje of deze mbo-opleiding en het beroep bij hen past.