Regionaal bankjesproject

Het circulaire STO WMIJ bankje in Nieuwegein is geopend. Hij is te vinden bij het Meanderpark van Portaal en kreeg de naam “Het bankje van de Verbinding”.

Wethouder Ellie Eggengoor noemde het bankje in haar opening dan ook als dé unieke plek voor verbinding. Enerzijds omdat het project het onderwijs met het bedrijfsleven heeft verbonden, anderzijds omdat een bankje voor verbinding zorgt voor inwoners van Nieuwegein.

De zitbank is ontworpen door Woerdense studenten en gefabriceerd door Nieuwegeinse scholieren. Alle materialen zijn al eens eerder gebruikt.

Deze samenwerking is onderdeel van het Sterk Techniekonderwijs-programma (STO) waarbij vmbo, mbo en bedrijfsleven samenwerken aan Techniekonderwijs. In de STO-regio Woerden, Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein is er in verschillende samenstellingen gewerkt aan dit unieke bankje. In Woerden is onlangs ook een bankje onthuld en er zullen nog meer versies van dit unieke ontwerp volgen.

In Nieuwegein ontstond een mooie samenwerking met o.a. de Gemeente Nieuwegein , TechnoHUB , Theo Pouw Groep, Scholman Infra , Van den Berg Hardhout BV , Portaal , leerlingen van het oosterlicht college Nieuwegein en de studenten van de Tech Campus van ROC Midden Nederland.

Leerlingen van het Oosterlicht College hebben verschillende gastlessen gevolgd op de Tech Campus. Ze hebben geleerd wat gerecycled beton inhoudt, hoe je circulair hout bewerkt en hoe je een eigen logo kunt laseren. Ze zijn op bezoek geweest bij de gemeente Nieuwegein voor de wet- en regelgeving, waarna ze in gesprek zijn gegaan met de bewoners van Portaal over de plaatsing van het bankje.