Geslaagde kick off Sterk Techniek Onderwijs WMIJ

Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ) is het jaar 2020 goed gestart met een geslaagde kick off.

Op 10 januari reden de tien samenwerkingspartners en hun gasten per touringcar langs de techniek regio’s om op drie VO leslocaties het

logo van STO WMIJ te onthullen. Op het Cals College in IJsselstein trokken oud-leerlingen, in bijzijn van de loco burgemeester, een doek weg van het logo, met een bestuurbare auto die door hen gebouwd en geprogrammeerd was. Op het Wellantcollege in Montfoort gaven leerlingen een professionele drone demonstratie nadat het logo door de wethouder was onthuld. Op het Kalsbeek College in Woerden was de onthulling een samenwerking tussen zorgrobot Zora en de wethouder.

Op elke locatie werd na de onthulling een klein feestje gevierd ter ere van de officiële start van het programma Sterk Techniek Onderwijs. De lokale politiek en het bedrijfsleven was op alle locaties goed vertegenwoordigd. Loco burgemeester Peter Bekker in IJsselstein, wethouder Yolan Koster-Dreese uit Montfoort en wethouder George Becht uit Woerden spraken allen hun lof uit voor de plannen van STO WMIJ. Zij benadrukten het belang van goed techniekonderwijs, opleiden van voldoende technisch opgeleid personeel en de goede perspectieven in de technische sector.

Ondertussen is STO WMIJ, onder leiding van Sylvia Berk, Cals College, al druk bezig met invulling van de programmalijnen; Kwaliteitsimpuls, Beeldvorming en Gezamenlijk opleiden door VO-MBO-bedrijfsleven om te zorgen voor meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek en voldoende vakmensen in de regio.

Sylvia Berk: “Ik vond het mooi om te zien dat het urgentiebesef van goed techniekonderwijs zo werd gedeeld. De opkomst en betrokkenheid laten goed zien waarom we dit project voor 4 jaar gestart zijn. Dit benadrukt waarom het plan in onze regio zo’n goede kans van slagen heeft; we zijn als onderwijs, overheid en bedrijfsleven al volop samen betrokken bij techniek en goed technisch onderwijs. De lijntjes zijn er al op zoveel manieren. Wat wij doen is deze uitbouwen naar de hele regio en inbedden in vaste programma’s als vaste onderdelen binnen de scholen.”

Uw hulp is daarbij hard nodig! Wij zijn altijd op zoek naar technische bedrijven om mede invulling te geven aan de plannen.