Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein

In de regio die zich uitstrekt van IJsselstein, via Montfoort naar Woerden hebben drie vmbo’s, twee ROC’s en bedrijven WTT, VTIJ en BMU elkaar gevonden om er gezamenlijk voor te zorgen dat het technisch onderwijs in de regio blijft bestaan.

Ze doen dat door middel van drie projecten waar verschillende activiteiten aan gekoppeld zijn. Deze projecten draaien om kwaliteitsimpuls, beeldvorming en het gezamenlijk opleiden van leerlingen voor het vo, mbo en bedrijfsleven.

Project 1 focust op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, (bij)geschoolde docenten, een uitbreiding van het onderwijsaanbod in de harde techniekprofielen en wendbaarheid in en uitbreiding van het aanbod van de keuzevakken.

Bij project 2 draait het om een brede aanpak. In de regio moet het beeld van techniek positief beïnvloed worden. Po-leerlingen, jongens en meiden op de vo-scholen, hun ouders en docenten moeten kennis gemaakt hebben met de brede variëteit die de techniek biedt. Zo kan worden laten zien dat er naast de “vieze” techniek ook schone techniek bestaat en wordt getoond hoeveel carrièreperspectief er in deze sector is. Ook wordt ingezet op het doel dat leerlingen die eenmaal voor de techniek hebben gekozen, dat ook blijven doen in het vervolgonderwijs.

Project 3 draait om het aanbieden van een doorlopende leerlijn vanuit het vo naar het mbo, zonder dubbelingen in de lesstof. Zo wordt een tech-mavo en het technische vak in de nieuwe leerweg vormgegeven.

Bij alle projecten vindt een deel van het onderwijs in het bedrijfsleven plaats. De komende vier jaar wordt de basis gelegd voor een blijvende samenwerking. De wereld van techniek blijft in beweging, dus ook na het verstrijken van de vier jaar zullen alle partijen er met elkaar voor zorgen dat de techniek bloeiend is in de regio.

Lees meer +Lees minder -
STO18036 / STO19065
vmbo-mbo Doorlopende leerlijn Harde techiekprofielen Keuzevakken Tech-mavo Kwaliteit van het onderwijs Imago techniek
Array
Contactgegevens
Naam regio
Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein
Penvoerder
Cals College
Naam contactpersoon
Freek den Brok
Functie contactpersoon
Schoolleider
Organisatie contactpersoon
Cals IJsselstein
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

Wellant vmbo Montfoort

Montfoort

Minkema College

Woerden

Kalsbeek College

Woerden

Futura College

Woerden

Samenwerking met bedrijfsleven

Nieuws

14 oktober 2020

VO leerlingen aan de slag met ICT projecten op de Tech Campus

De start van de pilot: “Module ICT projecten voor VO” op het ICT College van ROCMN is sinds september een feit.

26 juni 2020

Niemand minder dan koningin Máxima die naar TechnoHUB komt: ‘Meer erkenning krijg je niet’

Ze zouden voor wat bezoekers een uitleg geven over wat zij gaan doen op TechnoHub, de grootschalige opvolger van de Techniek Driedaagse.

16 januari 2020

Geslaagde kick off Sterk Techniek Onderwijs WMIJ

Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein is het jaar 2020 goed gestart met een geslaagde kick off.

Inspiratie

Artikel

Extra techniekprofielen in regio IJsselstein, Montfoort en Woerden

2 maart 2020

In de regio IJsselstein, Montfoort en Woerden werd het regioplan voor techniekonderwijs enthousiast afgetrapt.

Volg de social media kanalen van Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!