Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Pilot Ontwerpopdracht op drie VO-scholen dankzij samenwerking STOWMIJ

Met deze ontwerpopdracht zijn 25 3e-jaars TL leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein aan de slag gegaan.

30 juni 2021

Samenwerking STOWMIJ leidt tot nieuwe keuzevakken Slimme Technologie op VO 

VMBO leerlingen op het Wellantcollege in Montfoort kunnen komend schooljaar kiezen voor het keuzevak Slimme Technologie.

30 juni 2021

Leerlingen Cals succesvol op stage dankzij training Softskills van STOWMIJ

Meer dan 60 techniek-leerlingen van het Cals College in IJsselstein zijn in april 3 weken op stage geweest bij technische bedrijven in de regio.

04 juni 2021

Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein

In de regio die zich uitstrekt van IJsselstein, via Montfoort naar Woerden hebben drie vmbo’s, twee ROC’s en bedrijven WTT, VTIJ en BMU elkaar gevonden om er gezamenlijk voor te zorgen dat het technisch onderwijs in de regio blijft bestaan. Meer informatie over Regio Woerden, Montfoort, IJsselstein vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief TechnoHUB van de regio Woerden, Montfort, IJsselstein is ook genomineerd.

Inzending regio Woerden, Montfort, IJsselstein

 • TechnoHUB - Regio Woerden, Montfort, IJsselstein

  In de TechnoHUB komt alles samen! Techniek promotie PO/VO, uitvoering BWI/M&T/PIE in nauwe samenwerking met bedrijfsleven, Technasium, LOB games met vakvaardigheden workshops, innovatie van het bedrijfsleven voor inspiratie leerlingen en docenten. We organiseren multi-level en multi-disciplinaire projecten waarbij leerlingen van elkaar leren en als rolmodel dienen voor vervolgkeuzes. Het bedrijfsleven wordt geïnspireerd om samen onderwijs te verzorgen en laat zich scholen tot hybride techniekopleider waarbij didactische skills verder ontwikkelt worden. De TechnoHUB is een ‘Technology sandbox’ waar techniek, technologie, innovatie, onderwijs, overheid, leerling, ouders, bedrijven, aanjagers, rolmodellen, promoters, vakspecialisten elkaar ontmoeten én inspireren voor een toekomst in techniek.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Marlous Birkhoff, aanjager en nu directeur TechnoHUB
  Mariska Eekhof, projectleider STO Kalsbeek College
  Loek Hendriks, projectleider STO ROCMN

  “De TechnoHUB is dé plek waar je technisch onderwijs ontvangt en kennismaakt met het lokale bedrijfsleven, hier maak je de start van jouw toekomst in de techniek!”

  Meer lezen