Verbeteren samenwerking tussen vakdocent en vakspecialist in het voorgezet onderwijs

Verbeteren samenwerking tussen vakdocent en vakspecialist in het voorgezet onderwijs

Op 23 maart kwamen 35 vakdocenten en 30 vakspecialisten uit de regio West-Brabant Midden online samen tijdens de Kick-On. Daar gingen ze het gesprek aan over het verbeteren van de samenwerking tussen vakdocent en vakspecialist in het voorgezet onderwijs. Met als doel dat meer leerlingen een carrière kiezen in de techniek.

De deelnemers waren op interactieve wijze online aanwezig via Zoom. Op locatie bij BOM Engineering waren zeven ervaringsdeskundigen aanwezig in de zogenoemde ‘vissenkom’. Daar werden succesverhalen en de geleerde lessen gedeeld.

Op deze manier konden alle online toehoorders tot inzichten komen binnen de samenwerkingen. Want waarom is het zo belangrijk om met elkaar samen te werken? Wat is er voor nodig om tot een succesvolle samenwerking te komen en welke rol kun jij als deelnemer hierin spelen? Ook werd er gesproken over wat ze er persoonlijk aan doen om die samenwerking voor elkaar te krijgen. Mbo-student Pascal Nieuwkamer sprak over wat volgens hem de meerwaarde van leren op de werkvloer was tijdens zijn periode als vmbo-leerling.

De middag werd gezamenlijk afgesloten in online break-outsessies, waarbij iedereen kon aangeven wat hij of zij anders gaat doen in de samenwerking met elkaar en wat ze hiervoor nodig hebben van Techniektalenten.

Mocht je benieuwd zijn naar de eerste inzichten, bekijk dan onze praatplaat.