Techniektalenten de lucht in met Mobile Newton Room

Techniektalenten de lucht in met Mobile Newton Room

Aviolanda ©

Na een lange aanloop van twee jaar was het dan eindelijk zover. De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS), heeft samen met Boeing en First Scandinavia de Mobile Newton Room naar Nederland gehaald. Op het terrein van Aviolanda in Hoogerheide was dit indrukwekkende leslokaal geplaatst en de leerlingen hebben in 3 weken kennis gemaakt met de wereld van de luchtvaart(techniek) en het STEM- (Science, Technology, Engineering Mathematics) onderwijs.

Van 8 t/m 26 november brachten onze Techniektalenten een bezoek aan Aviolanda. Dinsdag 9 november 2021 vond de Grand Opening plaats, in het gebouw van AM&TS. Hier waren niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale partners bij aanwezig. Sebastian Tijl, van Nordics Boeing International en Wim Blinkhof, directeur van de AM&TS, openden de bijeenkomst. Commandant van de Vliegbasis Woensdrecht Kol. Ellen Meeuwsen-Scholten en Alysia Tofflemire van FIRST Scandinavia spraken ook hun dank uit over het feit dat deze bijzondere activiteit voor de vmbo-leerlingen uit de regio plaats kan vinden.

Onze Techniektalenten hadden de eer om gedurende drie weken een bezoek te brengen aan deze unieke ervaring. Naast het ontdekken van de Mobile Room kregen zij ook een kijkje in de wereld van de AM&TS en de opleiding vliegtuigonderhoud van Curio. Ook de Luchtmacht bood een interessant programma aan en liet de leerlingen kennismaken met de werkzaamheden en technische ontwikkelingen bij de Luchtmacht. In de Mobile Room gingen de leerlingen aan de slag met het berekenen van bijvoorbeeld knopen, vliegtijden en konden ze zelf op een simulator een vlucht maken. Een interactieve en indrukwekkende leerervaring, op een interessante locatie, die één en al techniek uitademt.

Een aantal van onze docenten is in korte tijd opgeleid om begeleiding te bieden bij de Mobile Newton Room. Ze hebben niet alleen de leerlingen begeleid, maar hielpen met de opdrachten waarmee ze aan de slag gingen en faciliteerden het onderwijsprogramma dat hier aan gekoppeld is. Op deze manier is de activiteit niet alleen van, maar ook door Techniektalenten groots geworden.

De reacties van onze Techniektalenten zijn overweldigend. De leerlingen, docenten en de organisatie gingen afgelopen weken met een grote glimlach naar huis. We hopen dat deze Mobile Newton Room ook volgend jaar weer neerstrijkt in Hoogerheide!