Op bezoek bij Curio en Bouwmensen Zuid-West

Na lange tijd hadden we gelukkig weer een fysieke samenkomen waarin we inhoudelijk over het onderwijs konden spreken. In een reeks van drie bijeenkomsten willen we dit schooljaar het VMBO en het MBO weer dichter bij elkaar brengen. Waardoor we de overgang van het VMBO en het MBO kleiner kunnen krijgen voor de leerlingen.

Op vrijdag 5 november 2021 was de eerste bijeenkomst waarbij de leidinggevende en de vakgroepvoorzitters van de vier vmbo/mavo scholen een kijkje kwamen nemen binnen Curio en Bouwmensen Bergen op Zoom. Het doel was om te laten zien wat er binnen Curio wordt aangeboden. Dit was een interessante ochtend waarbij er mooie gesprekken gevoerd werden en al directe afspraken tot stand kwamen tussen de vmbo en mbo medewerkers. Daarnaast kregen we een mooi kijkje in de keuken van Curio.

Op maandag 21 februari 2022 houden we onze tweede bijeenkomst waarbij de docenten van de vier vmbo/mavo scholen naar Curio gaan om zelf te gaan ervaren wat er gedaan wordt binnen deze school. Daarnaast gaan we ook aan de gang met gerichte workshops, waarbij we de docenten tools mee willen geven die ze zelf in hun eigen lessen kunnen gaan toepassen.