Online netwerkbijeenkomst STO regio West-Brabant Midden

Online netwerkbijeenkomst STO regio West-Brabant Midden

Met een mooi deelnemersaantal vond maandag 17 januari 2022 de Techniektalenten Netwerkbijeenkomst plaats. Dit netwerkmoment was bedoeld om docenten en bedrijven met elkaar in contact te laten komen en te inspireren. Nadat de eerste editie helaas uitgesteld werd door de beperkingen van de maatregelen, kon deze editie wel doorgang vinden. Online, dat wel.

De gasten en presenterende bedrijven werden welkom geheten door programmamanager Patrick ’t Hart. Er werd gesproken over het doel van de middag en hoe het programma er uit zou gaan zien. Na dit korte woordje werden de deelnemers spontaan in een break-out room geplaatst om in één minuut kennis te maken met een aantal aanwezigen. Deze superspeeddate vond tweemaal plaats, waarna Christa Segeren aan het woord kwam. Zij is projectleider onderwijs bij de RAP (Regionale aanpak personeelstekort) en vertelde de deelnemers over het versterken van het onderwijs en bedrijfsleven door onder andere het opleiden en faciliteren van hybride docenten.

Hierna gingen de deelnemers per 15 minuten in gesprek met een bedrijf dat zijzelf hadden gekozen bij de inschrijving van het evenement. Deze bedrijven hielden een korte presentatie over hoe het bedrijf in elkaar zit, wat het voor werk of product levert en hoe zij met het onderwijs verbonden zijn. De bedrijven die deelnamen aan deze netwerkbijeenkomst waren: Bink Groep, Lion Laser, Bouwmensen Zuid-West, IW, TWB, Flowserve, VARTA, Van Doren, Hill’s Pet Nutrition en Bouwschool Breda. Een grote selectie waar de deelnemers uit konden kiezen. Er ontstonden leuke gesprekken en er werden hier en daar zelfs contact uitgewisseld. Voor deze online netwerkbijeenkomst kunnen we dus terugkijken op een geslaagde editie.