Netwerkbijeenkomst 20 juni 2022

Afgelopen maandag was het alweer tijd voor de vierde en laatste netwerkbijeenkomst van dit schooljaar. AVT,  stelde de bedrijfshal beschikbaar voor Techniektalenten, hierdoor is er midden in de techniek veel inspiratie opgedaan voor nieuwe samenwerkingen. Met een mooi bezoekersaantal en veel plannen voor de toekomst kunnen we met recht spreken over een geslaagde bijeenkomst.

De opening werd verzorgd door Ton van Tilburg (directeur AVT) en Patrick ’t Hart (programmamanager Techniektalenten). Op een hoogwerker als podium werd het belang van de samenwerking in de regio nogmaals aangestipt. In elkaars werelden komen en die nog beter leren kennen en begrijpen is de manier om nog meer verbinding aan te gaan. De boodschap werd versterkt door de omgeving.

Binnen Techniektalenten zijn we daar natuurlijk al mee bezig, maar het kan altijd meer. Barbara Baelemans (Penvoerder Techniektalenten) en Roger van Beveren (21Groep) laten dit zien met de uitkomsten van hun uitwisseling. Tijdens de netwerkbijeenkomst gaven zij een korte samenvatting over het kijkje nemen in andermans keuken.  Zij gaven hierna het STO-kkie door, zodat de uitwisseling wordt voortgezet.

Lees het artikel

 

Dat de omgeving en de opening zorgden voor de nodige energie en inspiratie was duidelijk: er werd volop genetwerkt op de bedrijvenmarkt. Er werden in AVT rondleidingen gegeven, zodat we een duidelijk beeld kregen van alle werkzaamheden in het bedrijf.
AVT groep kent twee divisies, automotive en industrie. De automotive divisie houdt zich voornamelijk bezig met merk ongebonden onderhoud aan trucks en trailers, banden en transportkoeling in de wegtransportsector. De industrie divisie is gespecialiseerd in de hydrauliek industrie voor o.a. offshore, civiel, infra en maritiem. Van service & onderhoud tot engineering van nieuwe projecten tot het leveren van parts en hydrauliek slangen.

Op de markt zelf werden er verschillende dingen gepresenteerd: zo was er een netwerkkoffer waarmee je samen met leerlingen energienetwerken in de wijk kunt aanleggen. Er stond een lasermachine die de namen van de aanwezigen in no time op een pen laserde. Op het parkeerterrein stond een ware bus “Samen aan de bak on tour”: een educatief programma met diverse spellen en leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid en afval scheiden. De naamstickers die gedragen werden waren ook gemaakt door een aanwezige partij. De energiefiets werd volop gebruikt om telefoons op te laden. Het is teveel om op te noemen, maar in het kort: het was mooi om te zien hoe iedereen elkaar opzocht en keek naar alle mogelijkheden van samenwerken.

Een ontzettende dank aan de deelnemende bedrijven: AVT, AM&TS, BVR-Group, Duurzaam Stoer, Dr. Sticker, Enexis, Jan de Rijk Logistics, Maas-Jacobs, Lion Lasers, Saver, Tech-Talents en van Dooren Dakspecialist en natuurlijk alle bezoekers!

Wil jij er de volgende keer bij zijn?