MaakLab

Wat doe je met leerlingen die in het basisonderwijs al interesse tonen in techniek? Die geef je op voor het MaakLab!

In het MaakLab gaan leerlingen van het basisonderwijs met een vakdocent aan de slag. Ze volgen enkele technieklessen op het vmbo én nemen een kijkje in een technisch bedrijf. In dit MaakLab bloeien de Techniektalenten op en worden ze uitgedaagd om aan de slag te gaan met techniek!

In het MaakLab op het Munnikenheide College in Rucphen gingen de leerlingen aan de slag met technieken zoals figuurzagen, vijlen, schuren en met moderne technologie zoals laserbranden. De opdracht was om een bakspatel te maken; zelf zagen, zelf schuren, de bakspatel in oliën én de lasersnijder instructies geven om hun eigen naam op het product te krijgen. Een aantal leerlingen zag hun kans schoon om alvast voor Vaderdag een mooie boodschap op de bakspatel te branden. Enkele vaders kunnen binnenkort een bakspatel verwachten!

Naast deze interessante workshop kregen de leerlingen ook de kans om projecten van de huidige BWI-leerlingen te bekijken. De BWI-docent op locatie leiden de leerlingen rond in de rest van het BWI-lokaal. Over enkele weken wordt het MaakLab afgesloten met een bezoek aan het technisch bedrijf Zukini in Breda.

Heb jij interesse in meer informatie omtrent het MaakLab?