Lancering MaakLab Standdaarbuiten

Op 13 oktober 2022 was de lancering van het MaakLab voor de basisscholen in de gemeente Moerdijk. Dit is een initiatief van Techniektalenten en meerMoerdijk. Dankzij Basisschool De Aventurijn in Standdaarbuiten, die deze ruimte beschikbaar heeft gesteld en in samenwerking met Shell Moerdijk hebben we dit MaakLab kunnen realiseren.

Het MaakLab maakt deel uit van het PO-pakket van Techniektalenten. Wanneer basisscholen dit pakket omarmen krijgen de leerlingen bedrijfsbezoeken, gastlessen, de Techniek Carrousel, het Wetenschap & Technologie Journaal en de Maakboxen. Hierdoor kunnen basisscholen gebruikmaken van een compleet en hoogwaardig aanbod techniekonderwijs. In het MaakLab, onder de bezielende leiding van techniekdocenten gaan leerlingen van groep 7-8 aan de slag met techniek. Leerlingen met talent voor techniek worden gedurende een aantal weken uitgenodigd om dit talent te gaan verkennen in het MaakLab.

Met de opening van het MaakLab Moerdijk gaat de pilot in deze gemeente van start, vooralsnog met de leerlingen van de Aventurijn zelf maar diverse andere scholen staan al te trappelen om mee te doen.