Girls’Day 2021

Tijdens Girls’Day openen technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Alle vier de scholen deden dit jaar mee aan de online editie. Er waren diverse activiteiten waar meer dan 200 meiden aan deel hebben genomen van onze 4 betrokken scholen. Girls’Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven!

VHTO organiseert deze dag in Nederland, dit jaar met het thema “Staying Cool: Techniek voor de Toekomst”. Om 10:00 uur startte het programma feestelijk. Door middel van een interactieve spelshow, met o.a. een mini-escaperoom, ervaarde meisjes hoe belangrijk technologie is voor het tegengaan van klimaatverandering en hoe vrouwen door heel Nederland zich hiervoor inzetten.

Daarna werden er gastlessen gegeven door verschillende bedrijven. De gastlessen hadden veel interactie zoals onder andere een quiz van Shell Moerdijk en Techniekhuis. Livewall liet de meiden een filter ontwikkelen om meer kijkcijfers te genereren voor een tv programma, met hierbij aandacht voor global warming. Waar op de ene school daarna nog een rondleiding door het Technieklokaal werd gegeven is er op de andere school geoefend met het bouwen van robots van Lego.

Het is belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kennismaken met deze sectoren, omdat zij zo de kans krijgen om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving.

Dank aan iedereen die zo hard zijn best heeft gedaan om dit mee mogelijk te maken. We kijken terug op een zeer geslaagde Girls’Day 2021