Geslaagde gastlessen techniek tijdens Regionale Techniekdag

Geslaagde gastlessen techniek tijdens Regionale Techniekdag

Op dinsdag 28 februari 2023 heeft de Regionale Techniekdag plaatsgevonden. Op het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Mavo, ’t Markland en het Munnikenheide College kregen alle leerlingen uit leerjaar 3 gastlessen door mensen uit het bedrijfsleven. Het doel van deze gastlessen is om leerlingen in contact te brengen met technische beroepen.

Op de Norbertus Gertrudis Mavo werden de leerlingen ’s ochtends meegenomen in de wereld rondom de aanleg van het formule 1 circuit van Zandvoort. Ton Antens van Inframensen en Hidde Hilgersom van Gebr. van Kessel vertelden hoe hun samenwerking loopt en hoe het racecircuit is aangepakt. Leerlingen mochten nadenken over de uitdagingen zoals het asfalteren van een helling van meer dan 30 procent en kregen uitleg hoe het circuit werd vormgegeven. Een erg interessante kijk binnen het leven van stratenmakers en uitvoerders.

In de middag kregen de leerlingen een introductie over de praktische zaken rondom een autobedrijf. Hoe kan je automonteur worden? Wat voor rollen zitten er nog meer in een automotive company en waar bestaat het bedrijf nog meer uit? Marloes Bastians, eigenaresse van Bastians Autobedrijf, gaf een letterlijk kijkje onder de motorkap. Na de introductie nam Marloes de klas mee naar buiten waar op het schoolplein gesleuteld mocht worden aan een auto. Bandje verwisselen, olie checken, banden inspecteren; oftewel een dynamische en praktische finale!