Techniektalenten fanatiek aan de slag met Game On

Tijdens deze speciale hybride variant van Game On hebben de scholen van Techniektalenten zich van hun beste kant laten zien. Normaal gesproken vindt de Game On plaats op locatie, maar nu de leerlingen op de eigen scholen aan de slag zijn gegaan bleek het ook nu weer een succes te zijn.

Naast de interessante TechCheck en het ontdekken van de ‘7 werelden van Techniek’, werd er ook genoeg zelf geknutseld en gebouwd. Met alle opdrachten konden punten verdiend worden, die later op de computer gebruikt konden worden in een heuse festivalgame. Hier bouwden de leerlingen een zo compleet mogelijk festival.

Een lampje in een knijper, een zelf rijdende ballonwagen en een spinnend stroomdraadje op een batterij en magneten. Zomaar een paar van de opdrachten waar de leerlingen mee aan de slag gingen. Allerlei unieke en leerzame opdrachten waar ze in tweetallen mee aan de slag gingen. Het programma duurde per school een dagdeel en met de festivalgame konden zelfs prijzen gewonnen worden. De leerlingen hebben, ondanks de aangepaste versie van Game On, genoten van een actief dagdeel vol techniek.