Basisschool de Toverlaars bezoekt 21 Groep

Leerlingen enthousiasmeren voor techniek door er zelf mee aan de slag te gaan: deze week heeft 21 Groep een bedrijfsbezoek verzorgd met daarbij een praktische opdracht voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Toverlaars.

Het is fijn dat activiteiten als deze weer door kunnen gaan: vol energie komen de leerlingen binnen en nemen ze plaats achter een van de werktafels. De medewerkers van 21 Groep leggen uit wie ze zijn, wat ze doen en zetten de leerlingen aan het werk.

In groepen van 4 gaan ze aan de slag met het maken van een tafelventilator die werkt op zonne-energie. Samen met het pakket, een handleiding, het gereedschap en de enthousiaste begeleiding van de vakspecialisten gaan ze voortvarend van start.

Tijdens de opdracht is er ook ruimte voor het stellen van vragen over het beroep van de vakspecialisten. Je ziet bewondering vanuit de leerlingen voor de vaardigheden van de vakspecialisten.

Een van de leerlingen is snel klaar, hij loopt meteen naar de andere tafels om te kijken of hij kan helpen bij zijn klasgenoten. Even later loopt hij naar de juf: “juf ik heb slecht nieuws! Ik ga weg uit groep 7, ze hebben mij een baan aangeboden!”

Een geslaagd bezoek met een prachtig resultaat voor op het bureau of in de vensterbank. Laat de zon maar schijnen!