STO/TechniekPact West-Friesland

Het onderwijs, opleidingsbedrijven en het bedrijfsleven heeft de handen ineen geslagen met het TechniekPact. Dit vanuit de gedachte het delen in kennis en kunde essentieel is om het technisch VMBO duurzaam te versterken en een betere aansluiting op de technische arbeidsmarkt te realiseren. Dit gebeurt niet alleen aan de vergadertafel maar ook zeker door nieuwe initiatieven en het experimenteren in samenwerkingen tussen scholen en het bedrijfsleven. Binnen de regio ontstaan er in Hoorn en Grootebroek zogenaamde techniek concentratie punten die de motor zijn in dit proces.

Een onderdeel van dit concentratiepunt is het Techlab. Dit zijn de hotspots waar leerlingen van het PO actief worden uitgenodigd om kennis te maken met de veelzijdigheid en uitdagingen van de techniek. Hier ervaren zij dat techniek een belangrijke plaats inneemt binnen elke studierichting en hiermee een goede basis is voor je carrière. Domotica, VR, science en Drones; al deze zaken hebben hun plaats binnen het TechLab. De Westfriese Bedrijven Groep (WBG) is hierbij een belangrijke partner.

Wil je ook met jouw klas kosteloos het Techlab bezoeken of wil je de techniek uit jouw bedrijf een plaats geven binnen dit Techlab? Neem dan contact op met projectleider Gerben Bakker (gh.bakker@techniekpactwf.nl).