TechniekPact West-Friesland

In de agenda

Meer evenementen

Techniekconferentie Noord-Kennemerland

Het Pact gelooft in het belang van (boven)regionale samenwerking voor Sterk Techniekonderwijs.

13 maart 2024

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Techniek centraal bij Vakantiespelen in Hoorn

Dat techniek te leuk is voor school alleen weten ze in Hoorn. Om deze reden bundelden onderwijs, gemeente en het welzijnswerk de krachten bij de Vakantiespelen in de voorjaarsvakantie.

27 februari 2024

Wil jij er warmpjes bij zitten?

Dat techniek veelzijdig en vol uitdagingen is weten we allemaal. De campagne Techniek Doet Het ondersteunt deze boodschap richting het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

15 februari 2024

Recyclemonster verbindt talenten van PO en VO in techniekonderwijs

West-Friesland- Een prikkelend techniekprogramma die de mogelijkheden van de eigen klas overstijgt; dit was de motivatie van de leerkrachten basisonderwijs Roy Mol (SKOWF) en Jan Dekker (Allure).

01 februari 2024

TechniekPact West-Friesland

Scholen, bedrijven, brancheorganisaties en gemeenten hebben zich in West-Friesland verenigd in TechniekPact West-Friesland. Drie doelstellingen moeten de aansluiting tussen techniekonderwijs en de arbeidsmarkt verbeteren en versterken. Meer informatie over TechniekPact West-Friesland vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Dit digizine is nu uitgebreid met een tweede deel. Ook deze publicatie staat vol met innovatieve en fysieke locaties die zijn ingericht om leerlingen te laten ervaren hoe het is om met techniek en technologie aan de slag te gaan. Ook het techlab van TechniekPact West-Friesland staat in het digizine.

Samenwerking met bedrijfsleven