Techniek centraal bij Vakantiespelen in Hoorn

Dat techniek te leuk is voor school alleen weten ze in Hoorn. Om deze reden bundelden onderwijs, gemeente en het welzijnswerk de krachten bij de Vakantiespelen in de voorjaarsvakantie. Gedurende een week wordt er elke dag een andere wijk getrakteerd op sport en spel. Via deze weg wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het sociale klimaat in de wijken en wordt er ingezet op samenspel en creativiteit. Door samenwerking met het promotielabel Techniek Doet Het was er dit jaar een speciaal accent op techniek.

Techniek Doet Het

De naam Techniek Doet Het is de campagne van het TechniekPact West-Friesland om kinderen te prikkelen voor een keuze voor techniek. Gaandeweg is het echter uitgegroeid tot een kapstok waar tal van aansprekende activiteiten onder vallen; van kartwedstrijden tot een congres over techniekonderwijs. In de stand van Techniek Doet Het konden de kinderen door solderen, lampjes en schakelingen kennismaken met elektronica en installatietechniek. Projectleider Gerben Bakker van het TechniekPact West-Friesland is enthousiast over de samenwerking binnen de Vakantiespelen; ‘Via deze weg bereiken we duizenden kinderen met techniek en laten we hen ervaren dat je van je hobby je beroep kunt maken’.

Kansen voor techniek

Het TechniekPact West-Friesland heeft naast de welzijnsorganisaties goede contacten met basisonderwijs en zelfs bibliotheken. Als u kansen ziet uw grootschalige evenement te versterken met techniek(onderwijs) dan kunt u mailen met techniekdoethet@techniekpactwf.nl