Aannemingsbedrijf Wit Wognum nieuwe Praktijkpartner van Martinuscollege

Aannemingsbedrijf Wit Wognum nieuwe Praktijkpartner van Martinuscollege

Op woensdag 8 maart 2023 hebben aannemingsbedrijf Wit en Martinuscollege een belangrijke stap gezet in hun samenwerking. Vanuit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen tekende directielid Johan Wit het zilveren partnerschap van het TechniekPact West-Friesland. Hiermee ondersteunt hij de school voor een periode van drie jaar financieel in haar technisch onderwijs. De leerlingen van Martinuscollege overhandigde de heer Wit hiermee officieel het predicaat ‘Praktijkpartner’.

Noodzaak

“Als vaste onderhoudspartner van het Zuiderzee Museum hebben we hier het ideale decor” aldus Johan Wit. “Deze historische entourage illustreert ons vakmanschap maar laat ook de noodzaak zien dat het technisch ambacht moet worden overgedragen”. Directeur Jan Jacob Jaasma, sectordirecteur vmbo Martinuscollege onderschrijft dit volledig. De toekomst van het technisch onderwijs is volgens hem dan ook een nog betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Jaasma: “In de persoonlijke contacten gebeurde dit al volop, nu wij ook financieel ondersteund worden kunnen we samen meer mogelijk maken”.

Praktijkpartner

Met het Praktijkpartnerschap kan een (technisch) bedrijf in de regio voortaan een instelling voor voortgezet onderwijs financieel ondersteunen. De zogenaamde sponsorpakketten lopen van brons tot goud en hebben aparte voorwaarden en prijskaartjes. Zo kan er bij de techniek-concentratiepunten in Hoorn en Grootebroek bijvoorbeeld gekozen worden voor het sponsoren van de Vliegende Brigade; een elektrische auto waarmee het basisonderwijs op locatie wordt ondersteund. Bij deze en alle andere aangesloten scholen kan er een ook een klaslokaal mét onderwijskundig middel geadopteerd worden.

TechniekPact West-Friesland

Het Praktijkpartnerschap is slechts één van de initiatieven waarmee het TechniekPact West-Friesland werkt aan voldoende en goed opgeleid technisch personeel. “De wereld verandert dus onderwijs en bedrijfsleven moeten mee veranderen” stelt projectleider Gerben Bakker. Blij is hij dat door deze samenwerking kennis en kunde in de regio optimaal worden gedeeld. Ook zegt hij dat het hierdoor steeds beter lukt om vanuit het onderwijs met één mond te spreken richting het bedrijfsleven en overheden. Mensen met vragen of geïnteresseerde bedrijven voor het Praktijkpartnerschap kunnen zich wenden tot gh.bakker@techniekpactwf.nl.