KBBBD ideaal als onderdeel van het LOB-programma

Van 16 tot 24 maart 2024 openden maar liefst 357 bedrijven in Noord-Holland Noord hun deuren voor inwoners, buren, familie, vrienden en… scholieren! Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) is iedereen welkom op de werkvloer van (o.a.) technische bedrijven, horecabedrijven, transportbedrijven, fabrieken en zelfs gemeenten.

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen waren in eerste instantie alleen voor omwonenden en bekenden, maar mede dankzij de inzet van Jorgen Heurter zijn scholen nu ook welkom. Jorgen, afdelingsleider op het Petrus Canisius College in Alkmaar, kwam per toeval in contact met de organisatoren en kon het niet laten om te vragen of scholen ook welkom waren. Met positief gevolg: twee scholen deden mee met de volgende editie.

Meer scholen

Inmiddels is het aantal deelnemende scholen ook al meer dan verdubbeld. “Dit jaar gaan er leerlingen van vijf verschillende scholen naar de dagen. En nieuwe aanmeldingen van scholen zijn ook welkom!”, vertelt Jorgen enthousiast.

Een mooie LOB-toevoeging

Deelname aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen is niet verplicht en toch komen er veel scholieren op af. Jorgen: Leerlingen van het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar zijn enthousiast: vorig jaar ging maar liefst vijftig procent van de derdejaarsleerlingen op een bedrijfsbezoek. Maar Zo’n inkijkje is niet alleen leuk, het helpt ook bij het oriënteren op een latere loopbaan. @Jorgen Heurter, afdelingshoofd PCC: “De dagen passen heel goed bij de oriëntatiefase fase waar onze leerlingen nu in zitten, de oriëntatiefase. De bedrijfsbezoeken sluiten mooi aan op de stage die ze gaan lopen en op ons verdere LOB-programma.”

Meedoen in 2025

Ook met jouw leerlingen bedrijven bezoeken tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven dagen? Ga naar www.kbbbd.nl